Чрез тази книга д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън преобръщат с главата надолу някои от най-твърдите ни убеждения за диетите, за ползите от това сами да произвеждаме храната, която консумираме, и за правилното съчетание на храните и съдържащите се в тях микроелементи. Написаното се базира на проведено в продължение на шест години проучване из целия свят, чрез което авторите откриват, че съвременните практики (като международното разпространение на храни, технологизираното земеделие и обработката на храната) създават храни, пълни с празни калории – калории, лишени от всякаква реална хранителна стойност. Според авторите ние получаваме необходимия калориен минимум, заложен в най-популярните диети, но при тях има дефицит на така необходимите ни витамини, минерали и допълнителни хранителни микроелементи.
текст: Марио Трифонов
снимка: ИК „Кръгозор“