Организираният фрийлансър следва тези правила

x

 

 


 

Мишел Гудман е журналист и автор на свободна практика, която вече повече от 20 години практикува в сферата на фийлансърската индустрия. И макар дейността да изглежда като работа-мечта, която с лекота можем да вършим от комфорта на собствения си дом, в същото време тя крие недостатъци, които, ако позволим да ни повлияят, ще навредят сериозно и на работния процес, и на времето, което отделяме за него.

За да се избегнат подобни неприятни възможности, Гудман споделя своите съвети, които ѝ помагат вече над две десетилетия да се справя успешно с професионалните си ангажименти.

Спазвайте ежедневен график. Започвайте работа приблизително по едно и също време, за да можете и да приключите навреме. Не пропилявайте деня си в спане, например и опитайте да си поставите сутрешен начален час. Според авторката, подобна ритмичност води до по-висока продуктивност и организираност.

Не поемайте ангажименти, с които не можете да се справите. Гудман разказва, че когато е била по-млада, често взимала много задачи наведнъж и впоследствие установявала, че е невъзможно да свърши всички. Освен това плътното запълване на работния график може да попречи на някоя нова и по-добра възможност, за чието изпълнение нямате физичеката възможност. Приоритизирайте задачите и си оставяйте време „да дишате”. И имайте предвид онази българска мъдрост за многото дини и тяхното носене.

Съхранявайте идеите си на едно място. „Хвърчащите” листчета са удобни, но могат да отлетят бързо в неизвестна посока. Снабдете се с малък и удобен бележник, в който да записвате всичко необходимо и който непрекъснато да ви е подръка. Ако сте почитатели на смарт технологиите, мобилният ви телефон или таблет могат да свършат същата работа.

Отговаряйте веднага на имейлите си. Кореспонденцията с настоящи и бъдещи клиенти може да бъде много изтощителна и объркваща, но имайте предвид, че всяко забавяне може тотално да ви изключи от комуникацията и да забравитенякоя важна част от нея. Затова по-добре отговаряйте навреме или просто не отваряйте писмата, за да не забравите за тях веднага след прочитането им.

Осигурете си сигурни клиенти и постоянен доход. „Изграждайте си стратегия за всеки проект, с който се заемете”, съветва Гудман. Без значение в коя област е дейността ви, осигурете си клиенти, с които да можете да работите повече от веднъж.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Are You LinkedIn и знаете ли как?

Позитивната сила на критичното мислене

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени