Диоптричните очила са секси

x


Отдавна остаря схващането, че диоптричните очила са скучни и консервативни. Днес сме свидетели на истински триумф на очилата. Няма нищо по-стилно от делови имидж, подчертан от добре подбрани очила, които внасят щипка изкусителност дори и в най- скучния аутфит.Свидетели сме и на „бутафорни“ диоптрични очила, изработени от обикновено стъкло, които се превръщат в любим аксесоар на все повече дами, които имат крепко зрение, но са решили да разнообразят стила си.
Важен момент при избирането на очила е да съобразите тяхната форма, големина и рамка с вашата индивидуална форма на лицето и неговите особености. Предлагаме ви няколко основни правила при избора на подходящи очила, които оптически ще прикрият несъвършенствата на лицето ви и ще подчертаят неговите предимства.Ако вашето лице е кръгло, то се характеризира с пълни бузи, ширина и дължина в еднакви пропорции, без ясно изразени ъгли. За да придадете на кръглото лице по- издължен вид, изберете ъглови и геометрични, тесни рамки, които ще придадат по-изострен вид на лицето ви. Стойте далеч от малките рамки в кръгли форми, които подчертават пълните бузи.Овалното лице се счита за идеалната форма, заради балансираното съотношение между височина и ширина. Изборът за дамите с такова лице е голям. Ако вие сте от тези щастливки, може да избирате между рамки с разнообразна неправилна форма, с изразени ръбове.В случай, че имате продълговато лице, с високи скули и по-дълъг нос, можете да придадете баланс и хармония на издължените форми, като се спрете на декоративни, контрастиращи рамки с елементи на слепоочията, които ще добавят визуална ширината на лицето ви и ще тушират дължината му.За квадратното лице, което е с равни страни и подчертани ъгли на челюстта и челото, най- подходящи са овалните или кръгли рамки. Ако все пак се спрете на правоъгълни, задължително е да са с тънки рамки, които нямат акценти в горната си част.Триъгълната форма на лицето се характеризира с широко чело и тясна брадичка. За да се уравновеси този дисбаланс, препоръчваме рамки, които са по-широки в долната си част или такива в много светъл, незабележим цвят. Добро решение са и очила без рамка, които стоят ефирно и буквално се държат за дръжките на два нежни винта.

Е, мили дами, вече знаете, че всичко е въпрос на добър избор. Не се страхувайте да подчертаете индивидуалната си женственост с чифт диоптрични или бутафорни очила. Бъдете сигурни, че няма да останете незабелязани.

Текст: Даниела Симеонова

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Предимствата на добрия сън

Какво трябва да знаете за Хапчето

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:NataliyaVaitkevich/Pexels Най-хубавото лято е споделеното.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ