Пет стъпки в борбата срещу рака

x

 


Днес е Световният ден за борба с рака. Профилактиката е най-доброто лечение, а познаването на превантивните мерки срещу една от най-тежките диагнози е препоръчително. Повечето неща вероятно вече ги знаете, но хайде пак да си ги повторим:

1. Яжте храни, които подпомагат синтеза на глутатион. Това е силен антиоксидант, който помага на имунната система да се справя с всякакви вредители. Постоянният ежедневен прием на храни с глутатион поддържа високи нива в организма. Съдържа се в храни като аспержи, авокадо, брюкселско зеле, броколи, зеле, лук, чесън и орехи, канела, куркума и кардамон. Не забравяйте и за напитката от кефир!

2. Консумирайте много сурови плодове и зеленчуци, които са с дълбок и богат цвят. Цветните природни продукти  изобилстват с антиоксиданти, както и фибри, които помагат за прочистване на токсините. Суровите плодове и зеленчуци със своите естествени ензими подпомагат и усвояването в максимален размер на важните за борбата с рака хранителни вещества и антиоксиданти.

3. Стойте далеч от сладки храни. Захарта значително потиска имунната система, по-специално нейната функция да убива раковите клетки преди тяхната клинична проява. Проучванията показват, че консумацията на сладки храни е в основата на инсулино-подобен растежен фактор, който пък увеличава опасността от рак на дебелото черво, гърдата и простатата.

4. Намалете до минимум контакта с токсини от околната среда. Класифицирани са 54 съединения, които са канцерогени за човека  и причиняват най-малко един вид рак. Такива са например тежките метали, полихлорираните бифенили (ПХБ), азбестът, диоксините, ЛОС (летливи органични съединения), пестицидите.  Ето една малка част от тях: фталатите се използват, за да се удължи живота на ароматите и за омекотяване на пластмаси,  в найлонови опаковки, пластмасови бутилки и пластмасови контейнери за съхранение на храна. ЛОС са сериозна заплаха за здравето, тъй като се намират в много домакински продукти, като дезодоранти, почистващи течности, козметика, освежители за въздух, лакове и сухо почистени дрехи. Тежките метали се използват в подготовката на пестициди, ваксини и стоматологични амалгами. Като цяло избягвайте преработените храни, купувайте биологични продукти и филтрирайте водата. Най-високи са нивата на канцерогени в работната среда, но също навън и в домовете. Затова се старайте да избягвате замърсени места, купувайте мебели, настилки и облекла от сертифицирани производители, търсете  екологично чисти храни.

5. Редовно се упражнявайте. Движението е ключово за здравето. Умерените тренировки повишават имунитета и намаляват риска от рак чрез намаляване нивата на инсулина. Това създава среда, която предотвратява растежа и разпространението на раковите клетки.

И най-важното – спокойствие и само спокойствие, както е казал великият Карлсон.

Текст: Антоанета Баева

Снимка: Press

Вижте още:

Алхимия на храните

Лекарството на XXI век – йогата

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Една романтична рокля може да направи чудеса.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ