Имат ли мъжете проблем с късите женски коси?

x

 


Романтичните сцени от филмите, които карат всяка средностатистически жена да настръхне, обикновено започват с близък кадър на мъжка ръка заровена в дългите коси на красива жена. Дали подобен кадър би бил толкова силен без този елемент на дългата коса стилизирана в стила на Анджелина Джоли? Дали бихме възбудили сетивата си, за да настръхнем ако красавицата беше с момчешка прическа? Още по-интересно е имат ли мъжете проблем с късите коси на жените? И ако да, дали правят този избор на подсъзнателно ниво? За написването на следващите редове беше необходимо да направя съпричастни с темата поне трима мои приятели, за да достигна до една що-годе представителна извадка за мъжкото мнение. Резултатите са обобщени с тяхна помощ и без мои пристрастия, защото беше важна мъжката дума и приятният разговор, в който те бяха щастливи, че ги изслушва жена без да ги прекъсва.

Двама от тримата споделиха, че за тях дългата, подредена в къдрици коса е като фетиш. Разбрах, че една от причините да помнят момичето от корицата на едно българско списание е красиво стилизирана коса, която пада върху полуголата й гръд. Този факт обаче нямаше да означава нищо без красивото лице. Бяха категорични, че измежду многото жени, с които ги сблъсква реалността, те на подсъзнателно ниво поглеждат тази с дългата коса, защото им навява асоциации за романтична натура, за желание да направят това, което правят мъжете във филмите – да се заровят в тази грива, която ги подлудява. Споделиха, че жените с къси коси имат по-различна осанка, изглеждат мъжки момичета и това не ги вдъхновява така, както разбърканата от вятъра прическа, освен ако жената не е може би Хали Бери.

Третият разказа, че няма проблем с късите коси на жените. Сподели, че  ги предпочита, защото според него, те са по-силни, по-фриволни и освободени от предразсъдъци жени. Определи ги като по-сложни натури, с мъжки дух и авантюризъм, който чака да бъде показан. Попитах го за мнението му относно Адриана Лима и нейната харизма, а той ме запита дали си спомням как Деми Мур изигра любовта си към „Призракът” на Патрик Суейзи, във филма от 1990 година и подлуди цяла Америка с късата си прическа. И припомнете си, това наистина беше така, жените масово започнаха да се подстригват късо и да преоткриват себе си.

После се сетих за Туиги, легендата от 60-те години, която всички помнят с крехкото телце, бяла кожа, огромни извънземни очи и не на последно място късата момчешка прическа. Вижте Кийра Найтли и Натали Портман, които преобразиха себе си с къси коси и наистина промениха визията си из основи, но в никакъв случай в негативна посока.

В света на киното и модата има много жени, чийто прически са станали легендарни, защото са къси. Не можем да отречем, нито ние, жените, нито мъжете, че когато всичко се прави според визията и формата на лицето резултатите са впечатляващо хубави. В крайна сметка резултатът е две на едно за дългите коси, но аз съм склонна да вярвам, че както всичко в живота, така и мненията на мъжете са балансирани и всеки търси собствената си представа за красота.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Защо отказах да бъда принцеса?

За грима: Гледната точка на моя колега

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени