Мъжете, които жените не искат да имат

x

Този материал започваме с условието, че всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Идеята да говорим за мъжете, които не искаме да имаме, преди няколко дни ни накара цели два часа да си мислим и премисляме какво научихме от нашите бивши и какво в никакъв случай няма да търсим в мъжете занапред. Увлечени в темата, пренесохме разговора от редакцията в един по-тих през лятото столичен бар, където три мартинита и едно мохито се превърнаха в достатъчна творческа атмосфера, за да обсъдим мъжете, които жените не искат да имат. Изводите вижте по-долу.Мъжът, който няма план. Този вид мъже живеят за мига, но не в хубавия смисъл на израза, а в онзи смисъл на пълно безхаберие и застой. Мъжът, който няма план, без проблем се задоволява с еднаквостта на дните. Той има „програма“, която следва от години и не иска да изпада в подробности за далечното бъдеще. Има и професия, която би могъл, но няма как да развива градивно, поради липсата на същото това, което наричаме ясна визия за нещата, които всъщност иска от живота.

Мъжът, който не знае как се сменя изгоряла крушка. Една моя приятелка имаше мъж, с когото живяха заедно близо три години – толкова, колкото продължава „животът“ на една енергоспестяваща крушка. И когато въпросната крушка изгоряла, мъжът (по нейните думи) изобщо не знаел, че е добре да се смени. След няколко месеца приятелката ми и той се разделиха. Според мен проблемът беше по-голям, но тя твърди, че всичко започнало от една изгоряла крушка в коридора.

Метросексуалният мъж. Концентрираното внимание върху собствения им външен вид, опиянението от огледалото и възхищението от себе си превръща тези мъже в… нека си го кажем – „жени“. Пълно обезкосмяване, оформени вежди, маникюр, педикюр, прическа, грим, опс, последното просто ни се изплъзна. И се молим: “спрете да се възхищавате на себе си и ни оставете ние да го правим”! Но когато капризите по това как изглежа преминат дори нашата женска суета, казваме “не” на твърде поддържаните мачовци и се обръщаме, за да видят “специално” начупената ни от вятъра коса.

Вечният футболен фен. Той събира тениски на „Барса“, знае програмата на футболните pay-per-view канали наизуст и най-голямото нещастие за него – по време на световното първенство по футбол да трябва да обръща внимание на жена си. Разбираме, че всеки си има хоби, но когато то се превърне в мания, някак си не е същото. А това, че не харесваме да ходим на първа среща и мъжът да се заглежда по играта на монитора – не, това не е женска прищявка, а проява на лош маниер и вкус от страна на мъжа. И ние обичаме тази игра, но всичко си има граници.

Ревнивият единствен. О, той е твърде често срещан вид. Ще го познаете по физиономията на приятелката му. Макар да имаме привилегията да живеем в условия на демокрация и свобода на изразяването, половинките на тези мъже съгласуват облеклото, грима, прическата и кръга си от познати с него – единственият, който ревнува до болка дори и от собствената си сянка.

Мъжът с ракията и салатата. Това е клише, но знаете за кой тип мъже говорим, нали? Те се прибират от работа, сядат на дивана, за да гледат централната емисия новини например, очакват от жена си вече да е утъпкала пътя между трапезната маса и фризера, в който се пази безценната амброзия и “разтоварват”… от дългите и тежки работни и неработни дни.

Мъжът „Ти избери“. Тук допускаме два варианта. Това може да е мъж без собствено мнение или такъв, който явно показва, че му е писнало от всичко. Само дето и в двата случая не е ок. Понякога искаме мъжът да знае какво да направи и да иска да го направи, дори и ако става дума за избор на ресторант за вечеря.

Мъжът, който обича да се слуша. Тези дърдорковци понякога ни идват малко в повече. Разбрахме колко е била важна последната му командировка, как е блеснал пред всичките си колеги, какъв парфюм си е купил от летището, какъв е бил хотелът, но нека запазим минута мълчание в памет на добрия и балансиран разговор, който си е отишъл завинаги. Отиваме си и ние – някъде, където ще разговаряме спокойно, може и с приятелки.

Мъжът “с голямо сърце”. Изследовател по душа, той на драго сърце е “кавалер” на всички жени. Вярва, че да бъдеш с друга в друг град не се брои за изневяра и в крайна сметка той е изтъкан от любов, защото просто ги обича всички. Той смята, че сериозните връзки са за глупаци и няма как да спре вниманието си на една за дълго, защото вижте само колко много жени има на този свят!

Мъжът, който не знае, че „не знам“ са две думи. Не държим всички да са филолози, но не харесваме и такива, които буквално са спрели развитието на граматиката си някъде в четвърти клас и дори не се интересуват как да я подобрят. Ще го познаете по sms-ите, които ви изпраща. Там често може да присъстват числа и съкращения, които при изговор звучат по-скоро като нечленоразделни звуци (zdr kvo pr води класацията), както и странни грешки, придобити вследствие на дългото писане на латиница. Е, признаваме си, не беше с лошо, но се посмяхме, когато сe сетихме за един стар, но често използван израз в подобни случаи – че „не знам“ са две думи, за разлика от „неграмотен“.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Gregory Hayes – Unsplash

Вижте още: 

„Трябва да поговорим” или sms-ите, които мъжете не искат да получават

Без мъже може, но без обувки – не! И още уроци от „Сексът и градът”

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени