Alex & Dessy: „Истинският двигател и музата ни в живота е любовта”

x

 


Alex & Dessy са част от младите таланти на България, които тепърва ще виждаме и слушаме на родната (и не само) музикална сцена. Александър Христов е на 24 години, от Троян и още от ранна детска възраст открива страстта си към музиката. На 8 години започва да свири на класическа китара, а като тийнейджър се засилва и интересът му към пеенето. Десислава Георгиева е на 25 години, от Враца. Занимава се активно с различен тип изкуства още от ученическите си години – пеене, танци, поезия, рисуване. Истинският етап на музикално развитие на Деси започва, когато тя е приета в Нов Български Университет със специалност „Поп и джаз пеене“ в класа на Камелия Тодорова.

Срещнахме се с тях, за да си поговорим за силата на музиката, вдъхновението и приятелството. Какво ни споделиха, вижте в следващите редове.

Музиканти, които се превърнаха в приятели или приятели, които станаха музиканти? Кое беше първо и как се открихте?

Запознахме се още в първи курс в Нов Български Университет, където бяхме студенти по музика. Годините, прекарани там, ни сближиха и ни помогнаха да се опознаем. Участието ни в различни уъркшопи и майсторският клас за джаз музика и импровизации на Милчо Левиев бяха доказателство за сходните ни виждания и усещания за музика. Съвсем естествено, приятелството между двама музиканти породи желанието да творим заедно.

Кога се решихте да поставите началото на Alex & Dessy? Каква е ролята на всеки от вас в дуета?

Идеята за нашия авторски проект – Alex & Dessy, се роди спонтанно, със създаването на първата ни песен – Muse. Крайният продукт от студийните записи ни показа и убеди, че съвместната ни работа е едно обещаващо начало за нова и различна българска музика.Дебютирахте на музикалната сцена с песента Muse – разкажете ни повече за нея: кой е авторът, какви бяха емоциите по време на снимките?

Двамата заедно, водени от моментното вдъхновение, написахме песента за доста кратко време. Музиката и текстът са изцяло наши. В студийните записи имахме подкрепата на Дани Огнянов – бас и Деян Илиев – барабани. Muse е песен, с която искаме да представим на хората една алтернативна красива реалност, където свободата и любовта са порив. Тя живее във всеки един от нас и е въпрос на избор. Видеото е отражение на чистите емоции, които носи песента. Именно поради тази причина избрахме да заложим основно на кадри от природата, защото тя  носи усещането за светлина и свобода. Благодарим на Wonderswamp, които са „виновниците” за заснемането на клипа. Лошите метеорологичните условия през седмиците около датата за заснемането ни изиграха лека шега и се наложи да прекратим снимките, за да можем с много усилия да измъкнем един от автомобилите на екипа, който беше заседнал по тесен черен път. Целият снимачен ден беше повече от прекрасен и слънчев и въпреки премеждията и изгубеното време, екипът завърши видеото с много ентусиазъм.

Коя е вашата муза?

Озаглавихме първата си песен именно така – Muse. С нейното създаване получихме огромно вдъхновение, което ни кара да творим. Но истинският двигател и музата ни в живота е любовта. Това е и идеята на песента. Искаме да накараме хората да спрат за малко и да се откъснат от забързаното си ежедневие. Да се потопят в един друг свят, да дадат свобода на емоциите, мислите и мечтите си. Свят, в който илюзиите са реалност, а любовта е навсякъде около нас и е във всички тези малки неща, които ни носят усмивки.

Първият ви сингъл е на английски език. Планирате ли да запазите тенденцията?

Музиката е един универсален език отвъд думите, който достига до хората, без значение дали е на български, английски, или друг език. Тя докосва духа ни. Това е именно и обяснението защо текста на първата ни песен написахме на английски. Но планираме нови песни, които ще бъдат на български език.Кой е вашият стил, коя е музиката на Alex & Dessy?

Смятаме, че бъдещето на музиката е микс от стилове и за това не си слагаме рамки и ни е трудно да си определим жанр. Като всеки един артист и ние имаме своите предпочитания. Стиловете, от които сме повлияни преди да се срещнем, са доста различни –Алекс-алтърнатив рок, блус, Деси- джаз, соул, фънк. Но сега с лекота намираме общ език.

Ако приемем, че музиката е интернационален език, как бихте изразили любовта си, посредством нея?

Музиката, сама по себе си, е любов. Тя е могъща сила, която влияе на хората и тяхното съзнание. Най- важното за един артист е да успява да преживява и да предава всеки път на хората онази емоция, която носи произведението.

Тепърва се изкачвате по музикалната стълбица на родната сцена и предстои да оставите своя отпечатък на нея. Каква бихте искали да бъде асоциацията, когато хората чуят името ви?

Ще продължим да правим музиката, която и самите ние търсим да чуем. Тя е отражение на нашите мисли и чувства в момента, които искаме да споделим и с хората. И ако те се свържат с нея по някакъв начин, значи сме оставили отпечатък в тях.

Какво и кога да очакваме от вас в най-близко бъдеще?

В момента работим върху нови парчета. Очаквайте скоро нещо много интересно и различно.

Интервю: Станислава Добрева

Снимки: ХАЙЛАЙФ/личен архив Alex & Dessy

Вижте още:

Прея: слънчевото момиче на родната музикална сцена

Alek Sandar: За модата, музиката и живота между 3 култури

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ