Тимъти Шаламе: мъжът на века

x

Днес „момчето чудо” на младото поколение става на 27. За не особено дългия си житейски път, той многократно се е доказал като една от най-интригуващите, обичани и обсъждани личности, не само в Холивуд, а в цял свят. Това е Тимъти Шаламе. Наполовина американец, наполовина французин. Модна икона, секссимвол, любим актьор на малки и големи и (с риск да прозвучи клиширано) още нещо…


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fan Page (@chalametboy)


Роден в Ню Йорк, но прекарвал летата си във Франция- Тимъти представлява невероятна симбиоза от манталитети, светогледи и гени. Комплексната му личност се усеща в присъствието му. Никой не остава безразличен щом името му бъде споменато. Дори да не отговаря на стандартизираните критерии за мъжественост, той привлича внимание е с харизма и излъчване. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by hotTimothée (@itsyourboyliltimothee)


Някои го определят като твърде надценен, базирано на факта, че е бял, слаб американец с изразени скули и няма нищо толкова грандиозно в идеята да бъде актуален и боготворен от обществото.

От друга страна, Тимъти е абсолютен вдъхновител на идеята да се разбият стандартите за атрактивност и сексуална експресивност и да се изгради образ, унифициращ безполов магнетизъм- все неща, които Холивуд строго е ограничавал преди години (и до голяма степен все още ограничава).Това, което ние виждаме в съзнанието си, визуализирайки обляния в Louis Vuitton пайети Тимъти е абсолютен културен феномен. Въпреки масовото убеждение, че сме виждали всичко, той винаги успява да ни изненада и да предизвика фурор в социалните мрежи при всяко свое появяване на червен килим или дори на улицата със интересните си street style прочити на висшата мода. Стилът му е разпознаваем, дързък и меко казано нестандартен.Актьорът съумява да усети онази тънка граница между преекспонираната екстравагантност и отегчителната униформена “black tie” визия и се разхожда по нея, провокирайки ни години наред.

Няма пропуск във визиите си за червени килими, които ни показва доста често, имайки предвид невероятните му успехи в киното, вариращи жанрово от произведения като “Call me by your name” до “Dune”.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet)


Друг факт, който просто няма как да пропуснем да споменем е корицата на British Vogue за октомврийския брой тази година, която Тимъти разкраси соло, оставяйки зад себе си модна история.  До този момент мъж никога не бе слаган на корицата на изданието сам, ала Тимъти изглеждал като възможно най-правилния избор. Преди години това би се интерпретирало като скандално.

„Няма ли достатъчно мъже на всички ръководни позиции в света, та да ги слагаме и на корицата на женската библия?!”. Въпросът е абсолютен релевантен, а отговорът много прост. Да, определено има! В случая обаче, замисълът, стоящ зад решението е съвсем различен.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet)


Живеем във времена, в които половите норми и диалога за полова и сексуална идентификация е на дневен ред. Обществото ни превръща личности като Шаламе в икони, защото успяват да съчетаят конфликта на времето в себе си, вкарвайки в живота ни баланса, от който така отчаяно се нуждаем.  Да наблюдаваме как обществените норми се нарушават абсолютно умишлено е събитие, което трудно би могло да се опише. Събития като тази корица аргументират безпрецедентно твърдението, че някои правила са създадени, за да се нарушават. 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet)


Резултатите са налице и по наше мнение са удивителни! Но какво друго може да се очаква от таланти като фотографа Стивън Майзел и редактора Едуард Енинфул, съчетани в проект, обрисуващ Тимъти Шаламе – уравнение за модна магия. Границите в съвременната мода и свят са твърде размити, за да се страхуваме да ги прекрачваме. Насърчаваме ви да вземете пример от г-н Шаламе и да излезете от зоната си на комфорт!

Края на годината е и много от нас точно в този момент правят ретроспекция на изминалите месеци. Ако трябва да направите такава на модните си избори, запитайте се дали сте били пълноценни, експериментални и развиващи се в моден аспект. 

При положение, че отговорът е не, добавете изследването на личния ви стил и вкус към списъците с новогодишните си цели и кой знае – може някой ден и вие да се превърнете в моден вдъхновител от ранга на рожденика ни днес.

Ние ще продължим да адмирираме приноса му пред камера, на червения килим, на улицата и където й да поиска да отиде и просто да бъде бъде себе си!


Текст: Наско Фотев

Снимки: Getty/Instagaram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Малката черна рокля и нейните интерпретации.

Ако сте пропуснали
Най-четени