Дрескод за работещи момичета

x


Не е лъжа, че прекарваме огромна част от времето си в работа. Дали ще сме в офис или на бизнес среща, облеклото ни доста се различава от това в свободното ни време. Да, има безкрайно много модни изкушения, които по една или друга причина не са подходящи за по-формалния и делови тон. Няма как да отидем на среща с къса пола, голямо деколте, яке с ресни или безумно висок ток. Поне не считаме, че е удачно. Факт е, разбира се, че много дами не се съобразяват с тези така важни детайли по етикета. Но… за тях ще говорим друг път.С пристигането на зимата и падането на температурите осъзнаваме, че много често изпитваме желанието да повтаряме аутфити. Или просто да не се разделяме с любимия оувърсайз пуловер. В работната среда, обаче, изискванията са други и трябва да намерим перфектния баланс между модата, бизнес етикета и комфорта.

Именно затова направихме внимателна селекция от тенденции и нагледни примери от уличната мода, които са абсолютно приложими и на работа. Без да прекаляват, без да излагат на показ онова, което е по-добре да запазим за други случаи, и без да са скучни. Често облеклото за офиса се изчерпва до черна пола и бяла риза, но ние вярваме, че прекарвайки по-голямата част от денонощието именно в тези аутфити, е добре те да ни харесват, да са актуални и да ни дават нужната доза дневно самочувствие.

През този сезон залагаме на най-различни принтове, а акцентите при животинските такива са абсолютен хит. Добавяме някой силен цвят или избираме позната ни формула на монохромния аутфит, която е изключително успешна.

Ако има правило, то е следното: облечете се така, както бихте искали да изглеждате през целия ден. Ако сте в настроение, добавете закачлив елемент. Ако работата ви не позволява, приберете го в чантата си и го добавете след 18 часа, когато чашата вино и приятните разговори ви очакват. Но не пренебрегвайте вкуса си, нито пък тенденциите. Индивидуалността никога не трябва да бъде прикривана!

Текст: Теа Николова

Снимки: Harper’s Bazaar

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени