Valentino – там, където ежедневният стил среща котюра

x

Valentino отдавна се е превърнал в синоним на съвременния италиански стил. През последните няколко сезона, обаче настоящият креативен директор – Пиерпаоло Пичоли, благодарение на своя неподражаем почерк и отдаденост към работата, успява да изведе марката до нови, неочаквани висини. Съчетавайки романтизмът, нежността и своя неспокоен италиански дух, Пичоли представи колекция пролет-лято 2020, която достойно може да носи името „Красота”.


 


Колекцията на Valentino за пролетно-летния сезон по един много завладяващ начин е наситена с екстравагантност, пишност и паралелно семпло изразяване. Едновременно!

Линиите са семпли, но пък очароват с главозамайващ обем, драматично стелещи се волани, големи ефирни ръкави, преобладаващо монохромни тонове и спиращи дъха детайли, вдъхновени от Ренесанса. Признаваме си, че трудно успяваме да възприемем, че това изящество доближаващо се до котюрните колекции, трябва да се нарече неангажиращо, а още по-малко пък „ежедневно” или „обикновено”. Затова е по-лесно да го приемем като глътка свеж въздух, освобождаваща ни от тежестта на сложността на висшата мода, но не и от елегантността, която я съпътства.Съвсем съзнателно Пиерпаоло Пичоли е поверил водещата роля в новата колекция на белия цвят. Дори нещо повече – не просто му е предоставил възможност да открие и закрие дефилето в Париж, ами му е позволил да се настани върху по-голямата част от моделите. Белият цвят пък, в ролята си на база и сърце на колекцията ни даде чудесната възможност да се вгледаме детайлно в сложността на кройките и съвършенството на силуетите, дори и на най-познатите елементи в гардероба ни, каквито са например белите ризи.

Танцът с най-чистият сред цветовете обаче съвсем не е случаен. Това е начинът Пичоли да направи своя реверанс към архивите на италианската модна къща, като отправи поглед към наследството на Валентино Гаравани. Или по-конкретно към ревюто, наречено „Allino White” от 1968-ма, което представя една колекция реализирана само и единствено в бял цвят. Именно това е моментът, който поставя Valentino на световната модна карта. Място, което има и до днес, а Пиерпаоло Пичоли продължава да се грижи да бъде заслужено.Освен всевъзможните интерпретации на бялото, Valentino предложи на своите почитатели и няколко визии с дантела, пайети, както и така актуалната във вече отминалите Модни седмици – джунгла тематика. Всичките много добри!

За да бъде спазен почеркът на настоящият дизайнер, а и за да се подсили визуално ефектът на движение, в колекцията не липсваха и ярките цветове. Върху ефирните рокли и в контраст на цялата монохромност, се баха настанили черно, фуксия, неон, жълто и лилаво. И трябва да признаем, че си лишеше, че се чувстват в свои води.
Със своята нова колекция Пичоли за пореден път показа желанието си да придаде на обемния котюр, по-лежерно и близко до ежедневието излъчване. Не можем да отречем, че благодарение на играта на цветове и силуети той повече от успешно се справя с предизвикателството, което сам си е поставил. Видяхме модели, които дават заявка да пренесат висшата мода в ежедневния гардероб и градския стил. Вярваме успешно…


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Vogue

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пролетно, с панделки.

Ако сте пропуснали
Най-четени