Цветовете в интериора през 2013

x

Ярките цветови акценти и през 2013 ще бъдат със силно присъствие в интериора. Това обаче, само по себе си не е новина – силните тонове винаги са имали и ще имат роля в жилищния дизайн, независимо от модите и тенденциите.


 

 


Какво все пак е новото? Като начало, цветовата палитра, зададена от Pantone – институцията в цвета.  Тоновете са сложни, което означава, че съдържат множество нюанси и на практика е трудно да се дефинират. Прави впечатление, че всички те имат в състава си сиво – топло или студено,  като по този начин в практиката лесно могат да се съчетават с огромно разнообразие цветове. Така, дори за най-специалните и ексцентрични нюанси се намират съответствия.

 Тоновете могат да бъдат дълбоки и наситени, но също съвсем ефирни и леки, почти прозрачни. Палитрата се разнообразява с текстурите – цветовете изглеждат напълно различно, положени върху  различни повърхности – блестящи и модерни върху лака, ефирни и мистериозни  в стъклото, матирани и винтидж  върху дървото… Допускат се даже съчетания, които сме свикнали да възприемаме като „забранени“. Всъщност, те дори са препоръчителни, защото точно така се създава индивидуалност на визията.

 


 

 


 

Най-актуалната тенденция е нюансирането – цветовото разнообразие в интериорите и дизайнерските предмети се постига само с един цвят, но разработен в различни тоналности. Силните цветове са балансирани и успокоени с неутрален, почти стерилен тон, базиран на бяло, охра и сиво. В друга актуална интериорна тенденция подходът е съвсем протовоположен – насложени са множество цветове, като по този начин пъстротата вече не е акцент, а основа. Именно това е висшият пилотаж в интериорния дизайн днес, защото съчетанията изискват много опит и добър вкус, в противен случай резултатът се приближава до кича.

 


 


 

Неазависимо от подхода, цветовете и през 2013 са живителната струя в интериора, която внася свежест и оптимизъм – най-важните неща за доброто разположение на духа.

текст: Антоанета Баева 

снимки: Рress

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Любимата ни пола солей, комбинирана с още по-любимата ни бяла риза.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ