Цветовете в интериора през 2013

x

Ярките цветови акценти и през 2013 ще бъдат със силно присъствие в интериора. Това обаче, само по себе си не е новина – силните тонове винаги са имали и ще имат роля в жилищния дизайн, независимо от модите и тенденциите.


 

 


Какво все пак е новото? Като начало, цветовата палитра, зададена от Pantone – институцията в цвета.  Тоновете са сложни, което означава, че съдържат множество нюанси и на практика е трудно да се дефинират. Прави впечатление, че всички те имат в състава си сиво – топло или студено,  като по този начин в практиката лесно могат да се съчетават с огромно разнообразие цветове. Така, дори за най-специалните и ексцентрични нюанси се намират съответствия.

 Тоновете могат да бъдат дълбоки и наситени, но също съвсем ефирни и леки, почти прозрачни. Палитрата се разнообразява с текстурите – цветовете изглеждат напълно различно, положени върху  различни повърхности – блестящи и модерни върху лака, ефирни и мистериозни  в стъклото, матирани и винтидж  върху дървото… Допускат се даже съчетания, които сме свикнали да възприемаме като „забранени“. Всъщност, те дори са препоръчителни, защото точно така се създава индивидуалност на визията.

 


 

 


 

Най-актуалната тенденция е нюансирането – цветовото разнообразие в интериорите и дизайнерските предмети се постига само с един цвят, но разработен в различни тоналности. Силните цветове са балансирани и успокоени с неутрален, почти стерилен тон, базиран на бяло, охра и сиво. В друга актуална интериорна тенденция подходът е съвсем протовоположен – насложени са множество цветове, като по този начин пъстротата вече не е акцент, а основа. Именно това е висшият пилотаж в интериорния дизайн днес, защото съчетанията изискват много опит и добър вкус, в противен случай резултатът се приближава до кича.

 


 


 

Неазависимо от подхода, цветовете и през 2013 са живителната струя в интериора, която внася свежест и оптимизъм – най-важните неща за доброто разположение на духа.

текст: Антоанета Баева 

снимки: Рress

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Предвестници на пролетта.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ