Време е за сън! Цветовете, които ни приспиват

x


Часът е някъде около полунощ. Работният ден отдавна е приключил, домашните задължения са изпълнени и вече е време за заслужена почивка. Лягате си, уморени от дългите часове, прекарани на крак и нямате търпение най-сетне да заспите. Сънят обаче не идва. Въртите се в леглото, докато разнообразни мисли минават през главата ви. А времето тече и неусетно новият ден ще започне отново.

Подобен сценарий може и да не ви се случва всяка вечер, но е много вероятно да не ви е чужд. Често грижите и ангажиментите се наместват трайно в съзнанието, отказвайки да му позволят „отпуск” дори и за няколко часа вечер.

Знаете ли обаче, че има цветове, които оказват влияние върху ума и му помагат да заспи? Огледайте се и вижте дали ще разпознаете нюансите на спалнята си в следващите редове.
Синя магия

„Синьо за момченце и розово за момиченце” може да придобие и продължение, добавящо небесния тон в нарицателно за спални. Според проучване, това е най-добрият избор за интериор, защото допринася за качествен и поне 8-часов сън. Специалистите препоръчват комбинацията с бяло за още по-успокояващо влияние върху ума. В източните философии дори приемат цвета за символичен за установяването на връзка между духа и материята.
Целувката на слънцето

Проучването на Travelodge показва, че второ място за спален интериор печели жълтият цвят. Според запитаните, нюансът има свежо и успокояващо влияние, което ги кара да забравят трудностите от изминалия работен ден.
Успокояващо зелено

Зеленият цвят попада в Топ 3 на предпочитаните цветове заради неразривната му връзка с природата. Счита се, че помага за баланса, хармонията и има успокояващ ефект върху хората.
Ледено сребро

На пръв поглед сивият цвят изглежда студен и не особено приветлив. Макар и леко безличен, нюансът сякаш вкарва в ред хаоса на цветната палитра. Въпросното проучване, проведено над 2000 домакинства, показва, че хората, които спят в сиви спални, се радват на средно 7 часа и 33 минути спокоен сън.
„Оранжево морето, оранжево небето…”

Последно място е отредено на портокаловия цвят. Свързва се с топлина и хармония, но се препоръчва да не се използва твърде много в спалния интериор, защото е твърде силен нюанс и може да превъзбуди ума, попречвайки му да се отдаде на заслужена почивка.

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Костюм с панталон – обличаме увереност в понеделник.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ