Време е за сън! Цветовете, които ни приспиват

x


Часът е някъде около полунощ. Работният ден отдавна е приключил, домашните задължения са изпълнени и вече е време за заслужена почивка. Лягате си, уморени от дългите часове, прекарани на крак и нямате търпение най-сетне да заспите. Сънят обаче не идва. Въртите се в леглото, докато разнообразни мисли минават през главата ви. А времето тече и неусетно новият ден ще започне отново.

Подобен сценарий може и да не ви се случва всяка вечер, но е много вероятно да не ви е чужд. Често грижите и ангажиментите се наместват трайно в съзнанието, отказвайки да му позволят „отпуск” дори и за няколко часа вечер.

Знаете ли обаче, че има цветове, които оказват влияние върху ума и му помагат да заспи? Огледайте се и вижте дали ще разпознаете нюансите на спалнята си в следващите редове.
Синя магия

„Синьо за момченце и розово за момиченце” може да придобие и продължение, добавящо небесния тон в нарицателно за спални. Според проучване, това е най-добрият избор за интериор, защото допринася за качествен и поне 8-часов сън. Специалистите препоръчват комбинацията с бяло за още по-успокояващо влияние върху ума. В източните философии дори приемат цвета за символичен за установяването на връзка между духа и материята.
Целувката на слънцето

Проучването на Travelodge показва, че второ място за спален интериор печели жълтият цвят. Според запитаните, нюансът има свежо и успокояващо влияние, което ги кара да забравят трудностите от изминалия работен ден.
Успокояващо зелено

Зеленият цвят попада в Топ 3 на предпочитаните цветове заради неразривната му връзка с природата. Счита се, че помага за баланса, хармонията и има успокояващ ефект върху хората.
Ледено сребро

На пръв поглед сивият цвят изглежда студен и не особено приветлив. Макар и леко безличен, нюансът сякаш вкарва в ред хаоса на цветната палитра. Въпросното проучване, проведено над 2000 домакинства, показва, че хората, които спят в сиви спални, се радват на средно 7 часа и 33 минути спокоен сън.
„Оранжево морето, оранжево небето…”

Последно място е отредено на портокаловия цвят. Свързва се с топлина и хармония, но се препоръчва да не се използва твърде много в спалния интериор, защото е твърде силен нюанс и може да превъзбуди ума, попречвайки му да се отдаде на заслужена почивка.

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И нека бъде бяло от глава да пети.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ