Новите бижутери

x

 

 


Оливър Дюпон е може би непознато за вас име, но ние искаме да ви разкажем за един от неговите трудове, намерил материален израз под формата на книга-албум. Авторът е успял да събере и състави своеобразна компилация от таланта на 108 бижутери от 19 страни под името The New Jewelers ("Новите бижутери"). Една от целите на тази компилация е, да бъдат показани уменията на бижутери, чиито имена не сме чували никога, а са наши съвременници и работата им е свързана с красотата, която така или иначе търсим навсякъде около себе си. Книгата се разгръща в 288 страници, съдържа 800 снимки на дизайнерски произведения и е разделена на девет глави. Почти всеки бижутер е представен на две страници, които освен илюстрации съдържат кратка информация за самия творец и неговия разказ за това как работи и какво го вдъхновява. Поместени са уеб адресите, на които може да потърсите всеки един по отделно.

Албумът показва широк спектър на модели бижута, като започнем от такива, които повдигат веждите ни в недоумение и не бихме си помислили да носим, до такива които с ръка на сърцето си признаваме, че бихме искали да откриваме в кутийките си всяка сутрин. Книгата ни оставя в напълно интимна обстановка с бижутата, които наподобяват скулптори, други са инспирирани от формите на насекоми, използвани са перли, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали. Измежду многобройните цветни снимки в близък план, се разкриват конструкцията на бижуто и фините му детайли. Луксозната хартия прави албума подходяща находка за нечий рожден ден или прекрасно допълнение към колекцията тематични издания във вашата библиотека. 

Книгата е на издателство Thames & Hudson, а ние разбрахме за нея от блога на Оливър Дюпон. Оценката й в Амазон е много добра и най-вероятно ще се сдобием с едно такова „ковчеже” със съкровища и в нашия офис.

текст: Стефи Стоева

снимка: dossier37.tumblr.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени