Две бързи закуски и един десерт от тайните на The Secret Dinner

x

Днес пожелахме да си приготвим нещо вкусно и все пак да имаме целия ден пред себе си. Затова потърсихме три рецепти, които с малко продукти и много желание биха се превърнали в прекрсно начало или чудесен завършек на деня. Откриваме ги в блога на момичетата от The Secret Dinner. Вижте кои са днешните три от техните тайни, кулинарни изкушения, на които се спираме.


1


Хапки с чоризо

Хапките с чоризо са спасителни в много ситуации. Важно е да се знае, че не са върхът на кулинарията, а просто, бързо и вкусно решение за закуска или гости. Но пък фокус групи от близки приятели и случайно попаднали придружители винаги ги оценяват високо. И изяждат бързо. Необходими са ви маслено тесто, тънко разточено, няколко резена чоризо, рикота, зелени подправки по избор/босилек, рукола, магданоз/, пипер и един жълтък. Върху тестото полагате пласт рикота, върху нея чоризото, подправките, пипер и навивате на стегнато руло. С остър нож режете пънчета с дебелина сантиметър и половина. Печете в загрята на 220 градуса фурна, но предварително намазвате всяко рулце с жълтък за блясък. За двадесетте минути, в които се пекат, приготвяте напитките и приборите. Когато първите гости звъннат имате доволна усмивка и къща изпълнена с вкусни аромати.


12472532_831958046916657_110229103850395502_n


Сандвичи с домат и хумус

Много малко е нужно, за да си осигури човек вкусен и здравословен обяд. И никой не може да ни убеди, че купен от фаст фууд хумус е по-вкусен от домашния. Днешните наистина прости сандвичи греят на снимката, а е сигурно, че и вашият поглед ще заблести след като ги опитате. Комбинацията от плътен ръжен хляб, чушков хумус и домат с мащерка е лека и същевременно достатъчно хранителна. Хумусът приготвяте като блендирате един буркан нахут, 3 червени печени чушки, малка скилидка чесън (можете да я пропуснете, ако ще завивате сандвич за обяд в офиса), сокът на един лимон, 100 мл зехтин, сол, пипер, кимион и щипка сумак. Оставете в хладилника да се охлади около час. После нарежете тънки филии ръжен хляб, плътно намажете с хумус, поставете отгоре резен, отцеден от водата домат и стрък прясна мащерка. В домашни условия няколко капки пикантен зехтин добавят аромат.


12647551_819547804824348_9103744404044509258_n


Печени ябълки

Печените ябълки са един от най-лесните десерти. Не трябва да бъркате, мажете и разпилявате кухнята. Само е необходимо да ги разрежете на две и да махнете семките. Поръсвате ги с канела и малко мед, а за аромат по една сушена слива или какъвто друг плод имате. Слагате ги във фурната на 150 градуса за 20 минути и ги сервирате със сладолед или бита сметана за контраст.

Текст и снимки: The Secret Dinner

Вижте още:

Как да си приготвим: Домашна паста с пушена сьомга и водка

Да си приготвим чийзкейк с тиква

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени