Да сме обичани и да обичаме през цялата година

x

 

halagos


Спомням си един сюжет със щастлив край – кратък, радостен и цветен, който се повтаряше всяка година в детството ми, когато наближаваше 8-ми март. Майките бързаха да се приберат от работа, за да си оправят косите и да се подготвят за празника, а бащите се редяха на опашка пред цветарските магазини, за да купуват къде истински, къде изкуствени цветя – толкова модерни по онова време. Моите спомени са от 90-те години, но в кутията за снимки у дома се пазят няколко реликви от доста по-рано, които аз, майка ми и баба ми, все още обичаме да разглеждаме през март. Може би и вие си спомняте онези черно бели снимки с числото осем, в чието горно кръгче е събрана детската усмивка, а в долното – едно букетче с пролетни цветя и надписът „Честит 8-ми март!”. Оттогава, освен спомена, запазих и традицията да честитя на майка си празника, който, ако не за мен, е останал толкова знаков и важен за нея.

Сега обичам да размишлявам върху нещата малко повече и подлагам на съмнение еднодневното обграждане с внимание. Една моя приятелка обича да казва, че както една птичка, пролет не прави, така и един ден, цяла година не прави. И не искам да кажа нищо лошо, напротив – оставам позитивно настроена към поводите да се уважаваме и усмихваме. Сега повече от всякога аз и жените около мен се стараем да бъдем себе си, да сме обичани и да обичаме през цялата година. Защото и мъжете са важни за нас – както на празника, така и през цялата година.

Времената се промениха, но поводът за празник си остана. Цветарските магазини сега са на всяка втора крачка и за радост на мъжете – нито им се налага да се редят на опашки, нито са принудени да търпят целогодишно пластмасовите цветя. Жените преценихме, че можем да празнуваме 8-ми март само с приятелки, но че ще се чувстваме жени през цялата година. Така или иначе това си остава женският празник, а и никой не иска да го отрича, защото празниците винаги са добре дошли. Честит 8-ми март, мили дами и не забравяйте да се забавлявате! Обичайте и нека ви обичат през цялата година!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Четвъртата песен

Закъсняло писмо по никое време

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени