Любов на разминаване

x

 


Няма невъзможна любов. Има любов на разминаване, на изпреварване и най-вече има споделена любов. В абстрактното дело на живота има любов и нищо друго. Понякога е вечна, понякога си мислим, че не е. Помним я, оставяме я да си тръгне и отново я намираме, защото е една!

Една любов остава завинаги. Любовта на разминаване. Онази, която е стигнала далеч в пространството, в километрите и в дните. Една любов остава завинаги. Онази, която самолетът отнася по пътя на слънцето, а вятърът заличава мириса на познат парфюм по дланите, с които си докосвал.

Една любов остава завинаги, любовта на разминаването. На някое летище пред изхода за полет до края на света. Остава на позната градска улица, по която после минаваш и за пръв път виждаш тротоари и дървета.

Една любов не си тръгва никога. Тази, която се е пръснала в тялото ти като стъкло върху камък, разбита, вечна и единствена. По ръцете ти, по челото, по устните, по масата в единственото и любимо кафене, стои и не помръдва. А момичето, което все още сервира топлите напитки се чуди къде са тези двама, които оставят двойно на сметката и следи от пепел на недопушени цигари и любов.

След тази любов остава по някоя книга, която препрочиташ няколко пъти, а главните герои кръщаваш с други имена. Остава по някоя забравена дреха на другия в гардероба ти, която винаги криеш на тайно място, за да не я докосва никой друг.

Любов на разминаване. Любов на сблъсък и раздели, любов на парчета, които трябва да сглобиш, за да пораснеш. Любов, в която ще намериш себе си и ще загърбиш себе си. В тази любов няма думи.

В тази любов има дела. Нея трябва да събираш и от цялото да се роди живот. И само тази любов на разминаване ще те научи да се престрояваш във вярната посока, за да я срещнеш пак. На някое летище, на някой слънчев, градски площад, на някой плаж, където влюбените се събират, за да тръгнат заедно напред без разминаване и без пространство помежду им.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Прочетете още:

Заобикалят ли мъжете любовта? И ако ДА – какво от това?

И какво ако днес не се събуждам до теб?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дали ще сте на фестивала във Венеция или не, заявете своето стилно присъствие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ