Заобикалят ли мъжете любовта? И ако ДА – какво от това?

x


Всеки иска светът да започва от него, нали? Затова аз и моят приятел не говорим за бивши връзки и археологически разкопки, наречени „подаръците на бившите”. Не говорим за стари снимки или грешки. Така ни е добре. Обаче все пак говорим! Говорим за това как ни мина денят, за това, че скоро му предстои пътуване и също понякога говорим за любовта по заобиколен начин.

Да, в момента сме на етап заобикаляне. Заобикалям любовта с единствения мъж, с когото искам да стигна напряко към нея. Завои, завои… направо да ви стане лошо! Иначе си мечтая за един off road без объркани кръстовища! Уви! Трябва да е ясно – няма такъв маршрут! Нямам и автомобил 4х4, но пък имам живот 24/7 по скалата на заобиколната любов. И ето ви тема за размисъл – що е то заобиколната любов и води ли тя до любовен катарзис по никое време, в началото на зимата?

Нека започна оттам, че личните ми впечатления по въпроса се базират на наблюдения върху един единствен екземпляр от другия пол, който понастоящем ми показва разни заобиколни пътища! Историята накратко – намерих го, без да съм го търсила. Или той мен! Едно е сигурно – за всичко си има причина! И така вече няколко месеца – срещаме се, той ме слага в малкия си джоб с две-три приказки, които е научил на другия край на света, а аз се трогвам като ученичка. Той е образован, обожава да пътува, но не повече от мен. И не ме разбирайте погрешно – всичко си му е наред и съм щастлива. Само дето той обича да заобикаля любовта и това си е. Тази философия се изразява с една интересна мъжка генерализация на нещата, която може да бъде обобщена с думите: „За всичко си има време“. Той не бърза, разбира се! Избира нови маршрути няколко пъти в живота си и много често нито един не води към любовта, за която говори заобиколно с мен. Вместо единствения възможен и пряк път, той избира другите безброй обиколни. Това му е хобито. Хоби му е да не вярва в любовта и да не бърза за нея.

И ако срещнете такъв мъж, изобщо не трябва да си губите времето в оспорване на неговите теории и позициите му във връзката. Той си знае защо! Вероятно знае, че прав път към любовта няма! Нима това не е така? Не подценявайте такъв мъж, а го оставете да се движи. Ако в 10 клас сте наблюдавали брауново движение под микроскоп, ще разберете, че ако така е писано в природата, няма как да го спрете. Важно е какво ще науча аз от цялата работа. Важно е какво ще научите вие от цялата тази работа. Ще разберем ли най-после, че мъжете изобщо не са глупави, и не обичат глупавите женски номера? Ще разберем ли, че няма закъде да бързаме, че няма пряк път към любовта? И най-важното – ако и вашият мъж обича да стига до целите си по заобиколния път – оставете го на мира! Той сам ще ви потърси! А междувременно, ако се чудите какво да правите, докато той обикаля – тренирайте, мечтайте повече, бъдете уверени в себе си и не забравяйте, че да заобикаляш, понякога означава, че няма да изцапаш обувките си с кал. Ето защо предлагам да усвоим този мъжки урок и да забравим за глупавите женски мелодрами… нали така?!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Jose Ros Photo – Unsplash

Вижте още:

Красивият хищник от бара

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени