НЕ-принцесата на бала и грозната жаба Кич

x

 


Как да открием истинската принцеса измежду много девойки? Принцът я е намерил благодарение на стъклена пантофка и един малшанс. Сега стъклени обувки не се произвеждат, а последната фея, която видяхме бе в рекламата на препарат за миене на съдове. При това положение принцесите трябва да се спасяват сами, коя както може с подръчни средства или със средствата на родителите си. Това води до неочаквани резултати особено по време на абитуриентските балове, когато всъщност, на нас страничните наблюдатели ни се иска да се превърнем във феи, за да предотвратим нахлуването на кича или просто да отлетим далеч.

Ще обърна внимание на женската половина от абитуриентите, защото съм била част от нея и защото ми е интересно как се разви поведението на новите НЕ-приказни принцеси. Без да искам да заклеймявам всички и да поставям момичетата в общото цяло, ви моля предварително ме извинете, ако се припознаете с героините от моя текст.

Наричам ги НЕ-принцеси, защото принцесите не се напиват безпаметно, не пият алкохол от бутилка, докато се подават през прозореца на кола, която преминава на червен светофар и алармира жителите на града за напредъка на непристойното поведение. Принцесите не нарушават обществения ред и не са облечени като треторазрядни фолк изпълнителки. За това и още много причини наричам героините си така.

НЕ-принцесите оставят екстеншъните на косите си да се веят гордо по улиците докато допушват поредната цигара на открито и с тях удължават не само косите си, но и агонията на добрия вкус, който безпомощно стене забравен и подритнат. Силният им претрупан грим прикрива недостатъците на лицето и подчертава недостатъците на самосъзнанието и самооценката. Кичът е на мода! Девойките отрупани от глава до пети се събират за снимка и тогава сред многото се ражда малкото, НЕ-красивото, а НЕ-принцесите остават такива завинаги на снимка, която след няколко дни ще радва техните родители, баби, дядовци и самите тях.

За да сте принцеси се изисква много малко. Малко финес, малко грим, малко бижута, малко къдрици, малко лак за коса. За да сте принцеси се изисква и много. Много непосредствено отношение, много усмивки и много желание да приличате на самите себе си. За да сте принцеси се изисква баланс между реалността и вътрешното ви предположение за нея.

Отличителните черти на НЕ-принцесите са многобройни и понякога не стигат три дни и три нощи да ги подберем и подредим в някакъв ред. За това пък на спокойствие три дни и три нощи те ще завършат ученическия си живот както в приказките – „яли, пили и се веселили”. А на нас ни остава да изчакаме месец май, за да проверим какво предпочитат младите хора в България – стереотипите, кича или скромната красота. А снимковите материали в социалните мрежи със или без фотошоп, ще покажат кой крив, кой прав и имат ли скромността, стилът и принцесите почва у нас.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Синдромът на Пепеляшка

Защо отказах да бъда принцеса?

„Лош” герой

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени