Предколедна антистрес терапия

x

 


 

Тузарят: „Щом ще се женим, да ти купя ли голям диамант?”

Кари: „Не, не! Просто ми купи голям гардероб.”

„Сексът и градът“

 

Представете си, че имате огромен гардероб и докато закусвате с вашия „Тузар”, той се пълни с дрехи и няма нужда да ходите на шопинг. Харесва ли ви тази идея? Може би, да! Мен лично, не ме удовлетворява, защото шопингът си е чиста проба психотерапия и аз не мога без нея. Хайде признайте си, мили дами, че единственото нещо, което може да правите с часове преди празниците е да пазарувате. И в това няма нищо лошо, защото при нас жените си е заложено изначално, както на мъжете да си говорят за коли, например. Според мен дори, ДНК-то ни се усъвършенства по време на шопинг, за да може да еволюираме стилно и да се стремим към по-красив порядък на нещата. Това е интересна гледна точка за мен и приятелките ми, които обичаме да гледаме на пазаруването през розови очила и да му се радваме подобаващо, особено преди празниците, когато е и най-сладко.

Шопингът е ритуал, който ни обединява в нещо като армия, разбъркана, без подредени редици и не преследваме една и съща цел, а много. Най-специалният шопинг период си има име – период на предпразнично пазаруване (ППП), а ние сме обзети от синдрома на предпразничния многопрофилен шопинг, накратко – ПМШ. Този период се характеризира с няколко малки подробности които изнервят половинките ни и нас самите, като например: в главата си имаме ясна картина за това, което искаме, но никъде не можем да го намерим; в пробната се влиза с най-много 4 артикула; намирам най-хубавата пола за купона довечера, но няма моя номер. Изнервят ме и родители, които не могат да контролират децата си, а те играят на криеница в пробните, докато аз съм вътре. И една още по-разваляща настроението случка е, в три четвърти от магазина да има разпродажба над 70%, а аз всеки път взимам единствената рокля на пълна цена. Нито едно от тези неща обаче, не ни изважда напълно от равновесие, особено, когато се движим в група от по четири жени например и сме непробиваеми.

Изобщо пазаруването преди празниците си е приключение, изпитание за бедните души на половинките ни и още по-голямо изпитание за кредитните ни карти и празните джобове след това. Но пък се забавляваме, измисляме нови маршрути и пълним торбите си освен с покупки и с много емоции. И винаги, противно на очакванията на мъжете, намираме приложение на онази свещ с аромат на канела. Обичаме празничното пазаруване, защото така се пречистваме от лоши мисли и притеснения. Вярно е, че един психоаналитик би струвал по-малко, но удоволствието никога няма да е по-голямо. За това, си прилагаме методите на модерната психология една на друга, така както ние я разбираме, изпитваме търпението си и лекуваме синдрома ПМШ ефективно с чанти, шалове, обувки, бижута и всичко, което може или не може да се побере в багажника на дамски автомобил.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Метафори за оживелия ми гардероб

Осем сантиметра любов

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени