Чантите, които водят морето в града

x

Лятото е вече тук и съвсем нескрито мечтаем за морето, пясъка и жаркото слънце. Дори вече вероятно повечето от вас са планирали своята ваканция, ние – също, но освен с копнеж по тези предстоящи релаксиращи дни живеем и с идеята, че има време и преди, и след тях, в което морето все така силно ще ни липсва. Заради това всячески се опитваме да го пренесем в града. И успяваме! Не, нямаме предвид локвите след летните или не до там летните бурии, нито пък онези една-две торбички с пясък, които някои хора незнайно защо си взимат в последния ден на плажа, сякаш ще си правят дюни на балкона. Имаме предвид дрехите и аксесоарите – бижутата с миди, дългите ефирни рокли, леките сандали, капелите… и чантите! Да, чантите, но не какви и да е, ами онези, изработени от естествени материали като юта, ратан, бамбук или слама, които все по-осезаемо изместват фокуса от кожените модели и междувременно ни носят поне частица морски бриз в градското ежедневие.Island Vibes и много бамбук

Започваме с чантата, която виждаме навсякъде из Instagram, особено на снимките от острови и екзотични ваканции. Тя е полукръгла, полуотворена и полузавършена… И най-важното – изцяло бамбукова! Спокойно, това не е онзи бамбук, от който пандите се нуждаят, за да оцеляват! Нито една панда, нито неин стрък храна не са пострадали при изработката дори само на дръжките на една чанта. Никой нищо не сече из естествения хабитат  на черно-белите мечета, уверяваме ви. Бамбукът за промишлеността се отглежда в специално създадени ферми и е един от материалите, който активно иска да замени пластмасата заради изключително бързите си темпове на растеж и фактът, че е 100% био разградим. От бамбук в момента се правят съдове и прибори за многократна употреба, така модерните – бамбукови чаши, също така предмети от ежедневието… и чанти! Да, да се върнем на чантите – те изглеждат интересно и привлекателно и се съчетават с всичко, което може да се сетите от летните аутфити, придавайки доза island vibes!До колко обаче тези така модерни дамски аксесоари реално са практични? Ами не са! Те са създадени за безгрижните летни дни, в които времето просто си тече около нас. Чудесни са за фотосесия, ден на плажа или край басейна, приложими са и за кратка разходка в градската джунгла, където ще имаме нужда от телефон, портфейл, ключове и други наистина дребни необходимости… и толкова! През лятото обикновено повече не ни и трябва!Слама… и не само

За разлика от бамбуковите чанти, които са моден аксесоар в истинския смисъл на думата, то следващите, които ще ви представим, са си съвсем реално изпълняващи функцията на…чанта. Най-често плажна! Или поне така сме свикнали, защото сламените летни чанти, подобно на капелите и лосионите с SPF фактор, носят усещане за плаж и море. Добрата новина е, че, благодарение на изключително богатото разнообразие от модели и големини, тези иначе „плажни” чанти са подходящи и за най-оживения град,  както и за най-динамичното ежедневие. И дори нещо повече – в момента са абсолютно налагащ се тренд именно по улиците на града. 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tas Rotan by CROWN (@crownhandycraft)


Свикнали сме да ги наричаме „сламени”, но те реално по-често са изработени от ратан или ракита, които са далеч по-устойчиви материали. А разнообразието наистина е голямо, могат да бъдат с метални или кожени дръжки, кръгли, правоъгълни, малки или пък големи, такива с форма на кошница или  клъч… и още какви ли не вариации, чрез които оплетените пръчки да се впишат в стила ви.

С какво могат да се носят? – това е напълно очакван въпрос, чийто отговор е – с всичко! Ама наистина с всичко – от деним и бяла тениска, през флорални рокли, официални такива или така модерните – гащеризони. И още с дантела, любимото райе и особено с лен. А тяхната най-обичана компания е тази на еспадрилите!

Ако искате да носите морето със себе си всеки ден и навсякъде, а актуалните бижута с миди не са ви достатъчни, то вероятно това от което се нуждаете е именно… сламена чанта! Поне една!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAFLOÏD (@lafloid_official)

 


Видя ли (ми) чантата?

Всичко до тук ви се струва твърде обикновено и семпло, а сте от хората, за които лятото трябва да бъде запомнящо се във всякакъв смисъл? Идеално, имаме предложения и за вас! Ракитени чанти под формата на… ами във всякаква форма, всъщност. Слон, риба, охлюв, рак, котка… Кое точно животно ви се носи днес?  Признаваме си, че,докато в някои от предходните предложения се влюбихме, то точно тези модели чанти са прекалено екстравагантни и ще се въздържим да ги включим в гардероба си. Някак не си представяме ленената рокля с рак в ръка! Нито пък с охлюв, между другото. Това обаче не пречи те да продължават да бъдат актуални, особено ако държите да бъдете не просто забелязани, а и непременно запомнени! 

Изборът е труден? Знаем това – разнообразието от форми, материали и големите, както и декорациите с миди, дантела и цветни пискюли е доста подвеждащо, но най-важното в случая е, че тези чанти радват окото. И има защо, като нещата не опират само до дизайна! Харесваме ги от една страна заради устойчивата мода, която така упорито се опитваме да следваме, а от друга – и заради онова незаменимо усещане за свобода, близост с природата и лек авантюризъм… така силно необходими в града!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annabel Champ (@belsfashionedit)


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pexels/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени