Копенхаген превъртя Street Style играта

x


Един куп хубави хора си носят най-хубавите дрехи из улиците на Копенхаген в последните дни. Защото модният календар диктува, че е време за Седмицата на модата в датската столица. Тъкмо тя наред с грузинската в Тбилиси са двете най-обсъждани алтернативи на Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж вече няколко години. Естетиката в Копенхаген е по датски издържана в други рамки, цветове и форми от тези, които сме свикнали да виждаме, пръснати из големи столици. Тук не е нужна безпощадна логомания от глава до пети, за да се откроиш в тълпата. Пак тук в ранна есен пошляпваха с джапанки, копринени рокли и гривни с раковини около глезена пред обективите на Street Style фотографите. За да си кажем ние – от другата страна на същите тези кадри – брей, какви момичета си има този Копенхаген. 

Ето защо с пълно право се вълнувахме на финала на Couture събитията в Париж. Просто предусещахме какво се задава. Копенхаген не се страхува от неони и нюанси на бонбони през зимата. Обича преувеличените обеми при палтата и саката, микроскопичните чанти, каубойските ботуши, кецовете Chanel и осезаемото отсъствие на грим.

Тук в жените има повече поезия и изкуство на квадратен метър от където и да е другаде по това време на годината. Вадим тефтерите и си водим бележки. Монохромните костюми остават в играта. Красивите фиби са малкият, но гениално симпатичен тренди аксесоар. Пастелите и пухенките също си запазват привилегията на фаворити за Street Style героините.

И да! Хубаво е в Копенхаген!


Текст: Александра Тошева

Снимки: Instagram – @thestyleograph; @shoppisticated; @livvperez; @annasndl; @bbafmagazine; @darjabarannik; @stylesightworldwide; @oliviaandalice.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Готови за неделен брънч и шампанско!

Ако сте пропуснали
Най-четени