Копенхаген превъртя Street Style играта

x


Един куп хубави хора си носят най-хубавите дрехи из улиците на Копенхаген в последните дни. Защото модният календар диктува, че е време за Седмицата на модата в датската столица. Тъкмо тя наред с грузинската в Тбилиси са двете най-обсъждани алтернативи на Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж вече няколко години. Естетиката в Копенхаген е по датски издържана в други рамки, цветове и форми от тези, които сме свикнали да виждаме, пръснати из големи столици. Тук не е нужна безпощадна логомания от глава до пети, за да се откроиш в тълпата. Пак тук в ранна есен пошляпваха с джапанки, копринени рокли и гривни с раковини около глезена пред обективите на Street Style фотографите. За да си кажем ние – от другата страна на същите тези кадри – брей, какви момичета си има този Копенхаген. 

Ето защо с пълно право се вълнувахме на финала на Couture събитията в Париж. Просто предусещахме какво се задава. Копенхаген не се страхува от неони и нюанси на бонбони през зимата. Обича преувеличените обеми при палтата и саката, микроскопичните чанти, каубойските ботуши, кецовете Chanel и осезаемото отсъствие на грим.

Тук в жените има повече поезия и изкуство на квадратен метър от където и да е другаде по това време на годината. Вадим тефтерите и си водим бележки. Монохромните костюми остават в играта. Красивите фиби са малкият, но гениално симпатичен тренди аксесоар. Пастелите и пухенките също си запазват привилегията на фаворити за Street Style героините.

И да! Хубаво е в Копенхаген!


Текст: Александра Тошева

Снимки: Instagram – @thestyleograph; @shoppisticated; @livvperez; @annasndl; @bbafmagazine; @darjabarannik; @stylesightworldwide; @oliviaandalice.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Не просто неделя, ами празнична неделя – идеално време за ефирни рокли!

Ако сте пропуснали
Най-четени