Милано = живот и истинска мода

x

Още сме в лек шок какъв нафталин и скука ни поднесе Лондон за предястие преди Милано. Стъпихме в италианската столица гладни за истинска мода и най-после си я получихме. Алелуя!

Fendi

Карл Лагерфелд постъпва във Fendi през 1967-ма и остава част от модната фамилия до смъртта си. Може да си представите колко емоционална, специална и крехка бе атмосферата по време на дефилето на италианската модна къща дни след загубата на Кайзера. Истински трибют на всичко, което Карл завеща на Fendi – характер, история, разпознаваем силует и точната доза разкош. След логоманската вълна, колаборацията с Fila и още един куп хитови включвания от бранда, тази колекция ни се видя толкова по-зряла, изрядна и… смислена. Нещо, което искаме не само да видим в гардероба си, но и да го запазим задълго там. Беше удоволствие!

Max Mara

Иска ни се името на Иън Грифитс, творческия директор на Max Mara, да се споменава поне наравно с това на Алесандро Микеле, креативния гений зад Gucci. Каква е  връзката ли? И двамата за няколко години издигнаха брандовете си до полурелигиозен култ. И докато единият го направи с екстремен кич и комерсиални провокации, то другият изстреля една италианска модна къща с дълго пазени традиции в космоса на елегантността. И отново я направи мечтана за всяка истинска дама. Защото такава се чувстваш, когато носиш Max Mara. Такава и изглеждаш. Колекцията на бранда за есенно-зимните месеци на 2019-а едно истински тържествено “Уау”. Простреля ни право във влюбените сърца както с класическите си палта, така и с мини полите от екзотична кожа. Тоталните визии в нежен беж ни накараха направо да настръхнем… от пръв поглед!


Alberta Ferretti

Молим, ако някой ще ни връща без машина на времето в 80-те, пътуването да бъде осигурено от Alberta Ferretti. Защото малцина се заиграват така сполучливо с тази декада като нея. Убийствени кройки и високи талии на воля, разкошни блузи с набори и къдри на едно рамо. Грамадни аксесоари точно на място и приятно противопоставяне на материи. Да коментираме ли блясъка и най-финия солей, който някога сме виждали? Няма да коментираме. Вместо това ще ръкопляскаме!


Текст: Александра Тошева

Снимки:  Vogue

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени