A+ gallery с интересно предложение за посетителите си в София

x

 

­­­­­­­­­­­­


От 2 до 6 септември в София се проведе конгрес по медална пластика, който може да бъде определен като едно от най-значимите събития за културния календар на страната.

FIDEM XXXIII Art Medal World Congress се състоя от лекции, приеми, семинари, изложби на повече от 900 художествени медали и различни социални събития. FIDEM (Federation Internationale de la Medaille d’Art) е международна организация по медално изкуство, чиито членове идват от 43 страни от целия свят. Членовете на FIDEM са артисти медалисти, колекционери, историци по изкуствата, а също музеи, художествени музеи и галерии и други.В паралелна за конгреса изложба се проведе арт шоу на съвременни медали на артистите Надя Розева Грийн и Ангелика Радева. Събитието, под надслов Medal games, се състоя в новото пространство за изкуство и култура A+ gallery на 4 септември. Част от темите, които са засегнати в произведенията на артистите са “Реквием за беззъбия слон”, “Любов”, “Игра”, “Естествен процес”.Надя Розева Грийн се занимава с медална скулптура от 2002 година. Нейни творби са в постоянните колекциите на Британския музей в Лондон, Бергенския музей в Берген, Норвегия, Националната Художествена Галерия в София и от няколко дни в престижната колекция на музея Royal Coin Cabinet в Стокхолм. Наскоро произведеията ѝ отпътуваха за най-голямата частна медална колекция в Япония. Има над 100 медала в частни колекции в САЩ и Европа.

В A+ gallery тя показва медали в гипс, хартия и лят месинг, които играят с цветове, триизмерни форми и снимки на известни фотографи, обединени в обща идея. Медалите са като хайку стихове – малки и неочаквани, композирани в две групи: “Реквием за беззъбия слон” и “Любов”.Ангелика Радева, като млад автор залага изцяло на съвременния подход в направата на медалите, като заменя традиционните материали месинг, бронз, сребро със стомана, гипс, акрил, полимер. Посланията, които предават медалите й на публиката са свързани с най-първичното и детско усещане за пораждането на силните емоции в процеса на играта. Нейни творби са част от колекции на галерии в Англия, частни колекционери в Гърция, а също и в България. Участва в международна медална изложба и конгрес към FIDEM в Tampere Hall във Финландия през 2010година. През 2011 г. печели конкурс и участва в изложба под надслов London’s top Contemporary Fine Art students в Ковънт Гардън, Лондон. В България прави самостоятелни изложби в Галерия за модерно изкуство на „Оборище“ 10, в Национален Арт Форум, Галерия за съвременно изкуство София през 2012 г. Завършва образованието си през 2014 г. в НХА, София, специалност Живопис.

Изложбата ще продължи до 4 октомври 2014 година в A+ gallery.

Текст и снимки: Press

Вижте още:

Книги за любов. Без предразсъдъци
Най-любопитните идеи за тематично парти

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник правим магия за лято.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ