A+: новото арт пространство на София

x

 


Ново и алтернативно пространство за изкуство и култура отвори врати в столицата. Неговото име е A+ Gallery, а адресът  е ул. „Шипка” 23. Артистичното място предоставя възможност на малки и големи да обогатяват своя свят, а дебютният проект, с който стартира, носи името In the sky.

Целта на A+ е да помага на българските артисти, работещи в сферата на съвременното изкуство, да представят творенията си пред широката публика. Друг важен аспект от развитието ѝ е създаването на отношение към изкуството на най-малките, посредством достъпни форми на представяне. В две възрастови групи от 3-7 и 8-12 години младите таланти ще опознават чудесата на модерното и съвременно изкуство, за да го претворят по свой начин в творбите си.

Идеята на новооткритата галерия е да разнообразява културния живот на София, представяйки експозиции, скулптури, инсталации и други видове изкуство, всички те специално създадени, поставени и курирани за пространството на A+.Зад амбициозния проект стои Ангелика Радева от София. Тази година тя завършва Национална Художествена Академия, специалност Живопис и продължава обучението си във великобританския University of Hertfordshire, специалност Изящни изкуства.

Произведенията ѝ са част от множество изложби, както в страната, така и в Европа, сред които “Make me” по време на фестивала „Зона Култура” през 2014 година; прави изложба „Спектрофрения“ в галерия „София прес” в столицата през 2013 година и взема участие във фестивала за съвременно изкуство Sofia Contemporary 2013. В България прави самостоятелни изложби в Галерия за модерно изкуство на „Оборище“ 10, в Национален Арт Форум, Галерия за съвременно изкуство София през 2012 година. Междувременно участва в международна медална изложба и конгрес към FIDEM (Federation Internationale de la Medaille d’Art) в Tampere Hall във Финландия. През 2011 година печели конкурс и участва в изложба под надслов London’s top Contemporary Fine Art students в Ковънт Гардън, Лондон.

Текст: Fashion Inside

Снимки: A+

Вижте още:

Porsche Macan: новото зверче в грациозното семейство

Пет дестинации в Азия, които ще спрат дъха и мисълта ви

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дай на една жена правилните обувки, и тя ще завладее света!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ