DOMA Art Fest 2014: „Пулсът на новата Русия”

x

 


Съвременната Русия е провокативна, дръзка и смела. Нейното изкуство е изненадващо и непознато за хората в България и Европа. Отдавна е излязло от закостенелите порядки и притежава удивителен собствен характер. Неговата неповторима страна ще представи DOMA Art Fest 2014.

Второто издание на фестивала за съвременно изкуство е посветено на новата артистична руска вълна. Между 29 и 8 юни София ще бъде дом на художници, скулптури, илюстратори, фотографи и артисти от различни жанрове на визуалното и сценично изкуство. Младите творци, познати от галерии и бианалета в Москва, Стокхолм, Берлин, Виена, Токио, Сидни, Будапеща, Хонконг и десетки други страни ще покажат как през техните очи изглежда модерната Русия.

В рамките на фестивала ни очакват 12-часов видео маратон, литературни четения в парк, аквааеробичен пърформанс на сухо, огромна картина на българо-руските отношения през погледа на новото поколение, творби на илюстратори от руските издания на Playboy и Rolling Stone и още много любопитни арт събития.


Саша Фролова


DOMA Art Fest ще се проведе в залите на VIVACOM Art Hall, Руски културно-информационен център, Подземна галерия Сердика – Мария Луиза 16, Еврейски културен дом, Парк-хотел Москва, както и на различни локации на открито.

Интересен line-up от млади съвременни dj-и и музикални продуценти ще учестят пулса на всички фенове на новата електронна музика на 30 май по време на откриващото парти на фестивала. На сцената ще видим 1000 NAMES, STEFAK, DIAMONDZ, Tekniq, stfnv, Vajarov & Paci, а към тях ще се присъединят и дивата на световните арт биеналета от Русия – ексцентричната Саша Фролова с уникалния си пластичен пърформанс „Aquaaerobika“, както и Роман Ермаков с неоновите си „Живи скулптури“. Партито е с вход свободен, мястото е Парк-хотел „Москва“, а началният час: 21:00.


Роман Ермаков/фото: Ирина Войтелева


Текст: Fashion Inside

Снимки: DOMA Art Fest

Вижте още:

„Първата република” на Анджело Пургерт

Готови ли сте за отмъщение по женски?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дългите поли, с които завладяваме града.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ