Hoverboard – сърфирай в небето

x

 


Надяваме се един ден да имаме възможност да усетим емоцията от него на живо, а не единствено от снимките, които пренасят мислите ни на друго място.

За първи път т.нар. hoverboard (от англ. hover – нося се и board – дъска) е използван в киноиндустрията като превозно средство във въздуха при снимането на втората и третата част на филма „Завръщане в бъдещето“. Hoverboard представлява скейтборд, но без колелца. При създаването на филмите тази дъска е издигана във въздуха чрез специални ефекти и по този начин е създадено усещането за летене.Година преди Марти МакФлай да се понесе във въздуха с това невероятно устройство, ние вече можем да му се насладим извън екрана. Френският шампион по водни ски Франки Запата изобрети т.нар. aquatic hoverboard, който технически ни дава възможността да сърфираме във въздуха. Дъската е закачена за маркуч, дълъг 18 метра, който ѝ позволява да развива скорост до 25 км/ч. Този абсолютно иновативен воден спорт позволява изпълнението на различни трикове във въздуха над кристалните морски вълни и носи усещане за пълна свобода.

Като всяко екстремно преживяване и това изисква предварителна подготовка. Всеки, който иска да усети адреналина, предизвикан от hoverboard, трябва задължително да бъде обучаван поне за час преди самото изживяване. Задължително изискване е и карането на уреда да се извършва във водни басейни с минимална дълбочина от 4 метра. Експертите също така твърдят, че няма ограничения при килограмите на човека, но е възможно хората, тежащи над 110 кг, да не успеят да усетят пълния капацитет на дъската.

В онлайн платформа за видео споделяне можем да наблюдаваме hoverboard в действие и дори просто от екраните си ни е лесно да усетим силния заряд, който предизвиква този спорт у хората.Текст: Ева Петрова

Снимки: Press

Вижте още:

Заслужавате и един уикенд с приятели

Porsche Macan: новото зверче в грациозното семейство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ