Ледените хотели – новият туристически хит (продължение)

x

 


Ice Palace се намира в Аляска. В него  дори чашите са направени от лед. Тези, които нощуват в ледения хотел, получават анорак, панталон и ботуши за сняг. Ледените скулптури тук се променят всяка година.

 


 


Lainio Snow Village е разположен в западната част на финландска Лапландия,  в близост до Yllas и Levi ski-resorts и международното летище Kittila. Изграждането на хотела започва когато температурата спадне до около -10 ° C,  обикновено в края на октомври или началото на ноември. Архитектурата, дизайнът и темите на интериора се променят всяка година. Хотелът  разполага с  ресторант с резбовани ледени маси, около 30 стаи, направени от лед,  и индивидуално декорирани апартаменти.

 


 


Леден хотел, разбира се, има и Норвегия – най-северната европейска страна. Alta Igloo Hotel не е така впечатляващ и луксозен като дизайн и  е много по-близо до формата и функцията на иглуто.  Стаите са малки, с ниски тавани, а гостите могат да вземат душ в  отделни отопляеми помещения. Дизайнът на Alta Igloo Hotel също се променя всяка година. Хотелът има  леден параклис с ледени пейки,  върху които са сложени  животински кожи, леден бар, в който сервират светлосиня  водка и невероятни хъскита за пътешествие по леда. Леглата в 32-те  стаи са покрити с кожа от специални северни елени. Цените започват от $ 343.

 


 


И Япония има свой леден хотел. Той се намира в Shimukappu, на остров Хокайдо.Тук всички помещения са направени от лед. Храната се сервира върху ледени табли, а напитките също са в чаши от лед.  Интересното в този хотел е откритата вана. Това е и един от най-скъпите ледени хотели в света – цените започват от около $ 900.

Въпреки някои неудобства и високите цени, ледените хотели се радват на все по-силен интерес. Вероятно си заслужава – магията на прозрачния, ефирен лед и на северната природа остават незабравим спомен.

текст: Антоанета Баевa

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ