Март ще бъде различен: СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ за 19-та поредна година и много качествено кино

x


Щастливи сме, че не всичко свързано с киното у нас тази година ще бъде в нюанси на сивото. Защото като отместим поглед от световните събития и се спрем на местна почва, откриваме не по-малко интересни филмови събития. Тази година Българското кино празнува своята 100-годишнина – един забележителен културен юбилей за изобщо не-до-там-скромната ни кино история. А през март се случва и още нещо също толкова интересно – за 19-ти пореден път ще се проведе СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival).

Кино фестивалът ще се състои между 5 и 29 март в столицата. Очаква се да събере почитатели на доброто кино в София, както и много журналистически интерес, звезди и други гости. Мащабното международно събитие е едно от най-значимите в Югоизточна Европа. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ е сред 50-те топ фестивала според сп. „Variety”, който достойно представя страната ни по целия свят. Започнал като тематичен мюзик фест, преминавал успешно през 18-те си издания, киномаратонът на годината е събитие със сериозни заявки и за най-взискателната публика, защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското и регионалното кино пред света.От 1997 г. досега на фестивала са показани над 1600 игрални и документални филма. Сред над 1000-та гости на СФФ са утвърдени имена като Вим Вендерс, Фолкер Шльондорф, Жан Клод Кариер, Катя Рийман и Карл Баумгартнер (Германия), Клаудия Кардинале (Италия), Алън Паркър, Питър Грийнауей, Тери Джоунс и други.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерството на културата, Националния дворец на културата, Националния филмов център и Българската национална телевизия, с подкрепата на програмата МЕДИА на Европейската комисия, национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

За повече информация относно програмата, цени на билети и адресите на кината, вижте тук – СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ.

Текст: Fashion Inside

Снимка: SIFF

Вижте още:

Цяла година 100 години българско кино

Български легенди и старогръцки митове оживяват в нов български роман

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бялата тениска може да е  класика, но и  черната крие повече потенциал, отколкото предполагаме!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ