Месец май е посветен на културата

x


Посвещаваме настоящата седмица на културни събития и инициативи. Подаряваме им нашите вечери, защото знаем, че късните часове добавят неописуема емоция на всяко преживяване.

На 14 май ще се проведе Нощта на литературата. Началото ѝ у нас поставя Чешкия център по примера на съществуващото вече 7 години мероприятие в Париж, Санкт Петербург, Лисабон, Флоренция, Мюнхен и Дъблин. Българските градове, които ще се включат в посветената на книгите нощ, са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Габрово, Плевен и Перник. От 18.00 до 21.30 часа едновременно във всички градове публично ще се четат откъси от творби на европейски автори в нетипични градски пространства. Известни актьори и популярни личности от публичното пространство ще се превъплътят в ролите на артистични четящи персони.11 ще бъдат читателските локации в София. Можете да ги откриете на следните места: около парка „Заимов” – The Fridge, Столичен куклен театър – салон „Янко Сакъзов”, Театър „София”, Канала, Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, ресторант „Славяни”, галерия „Васка Емануилова”, ресторант „Преди 10”, галерия „Сезони”, МГТ „Зад Канала” и „+ това”.

Няколко дни по-късно, на 17 май, в по-големите градове в страната ще се състои юбилейното десето издание на Европейска нощ на музеите. От 18 часа до полунощ всички музеи и галерии ще отворят врати и ще осигурят свободен достъп на всички посетители. Събитието в столицата се осъществява под патронажа на Френския институт, Министерството на културата и Столична община. Подробна информация можете да намерите в официалния сайт на събитието, а нека френският език там не ви притеснява, защото родните музеи, участващи в инициативата, са изброени и описани на чист български език.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

„Първата република” на Анжело Пургерт

Готови ли сте за отмъщение по женски?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Смелостта да изразиш себе си.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ