Неоготика в нощния живот на Букурещ

x

 


Събитието в нощния живот на Букурещ е ново, изключително интересно място – Evolution Bar. Ултрамодерното заведение в румънската столица с автор архитект Себастиян Барлик съчетава находчиво футуризъм и неоготика. Evolution Bar е в неоготическа сграда, построена в града през 18 век. Разположен в историческия център, обновеният еклектичен ресторант-бар, по-рано известен като Cafeneaua Veche («Старото кафе»), предлага нов поглед към историческото наследство. На първия етаж се намира ресторант със  средиземноморска кухня, а на горния – нощен клуб. Първоначално вторият етаж изпълнявал функциите на склад, затова задачата на архитекта била доста сложна.


 


Себастиян Барлик намира изключително интересно  решение като хармонизира класическите византийски декоративни елементи със свръхмодерни мебели от термоформования  материал HI-MACS ®,  който е подходящ за обществени места със своята повишена износоустойчивост. Плавните линии на сводовете са с отглас в органичните форми на мебелите.


 


Стилистиката е лаконична и опростена, но в същото време богата с различни текстури. Акцент е футуристичният бар, „висящ” в пространството, в чиято конзола е поместена силно въздействаща желязна рамка с осветление. Приятният зелен цвят подчертава старинната зидария.


 


Интериорният дизайн на Evolution Bar  е в духа на световната тенденция за еклектика на ново и старо. Заведението съвсем заслужено веднага се превърна в хитова клубна дестинация и се посещава както от най-младите любители на клубната музика, така и от хора,  които ценят добрата кухня.

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Предвестници на пролетта.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ