Пътища без граници: „С една кола”

x


Пътувате ли често? Героите в днешната ни история са непрекъснато на път. Работят и учат в столицата, живеят в центъра на България, често си правят разходки и до морето. Случвало им се е да посещават трите дестинации в един-единствен ден, а как са се вместили в 24-те часа – можем само да гадаем.

Нуждата от удобен транспорт ражда една идея. От няколко години във Facebook съществуват групи от хора, пътуващи между два различни града, в които се предлага и търси транспорт по всяко време на денонощието. Една осъвременена интернет версия на автостопа.

Какво се случва обаче, ако ни се наложи да пътуваме между дестинации, за които няма групи или не членуваме в тях? Одобрението да бъдем в подобна може да отнеме дни, ако изобщо отговаря на критериите ни. А общественият транспорт може както да ни излезе изключително скъпо, така и да не отговори на изискванията ни за часове на тръгване и пристигане.

Група приятели решават да обединят на едно място създадената в социалната мрежа инициатива, като оставят своя специфичен отпечатък върху нея. Те създават сайта „С една кола”.Платформата осъществява връзка между хора, пътуващи по един и същ маршрут. Спестява финансови средства, спомага за намаляване на вредните емисии и не на последно място е страхотен начин за създаване на нови приятелства.

Според световните статистики над 5 милиона души в Европа използват подобен начин за придвижване. 1 милион пътувания се осъществяват на територията на Стария континент – в повече от 5000 града в над 40 страни. И всичко това води до спестяване на над 800 000 тона гориво.

Създателите на уебсайта предоставят възможност на потребителите да избират дали да се возят в кола с климатик и дали вътре може да се пуши. А за сигурността на пътниците създават нещо съвсем иновативно: задължително отбелязване на регистрационен номер и модел автомобил на шофьора.

„С една кола” е платформа, която привлече нашето внимание в положителен аспект. Създадена онлайн, но готова да предостави „офлайн” приятелства. Обединяваща в едно удобството при пътуване и грижата за околната среда.

Текст: Станислава Добрева

Снимки: „С една кола”

Вижте още:

Конкурс: Прекрасните жени в нашия живот

5 „малки” книги, които може да започнете да четете днес

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ