Любовни настроения без рима и мъже

x

 


С любовта шега не бива! Е, ние не се шегуваме с нея, но тя с нас доста често. Оставя ни разглобени на части, точно както децата оставят конструкторите си, когато им омръзнат. И в тези случаи, когато установим липсата на мъж до себе си, разбираме, че не сме сами. Разбираме, че нищо фатално не предстои и имаме много причини да пием вино и да празнуваме.

Тази година ние сме три. Имаме три различни гледни точки за празника и една пресечна точка, там, където ще се срещнем, за да разбием илюзията, че празникът е само за двойки. К. е красива, Р. е романтичка, а аз съм, да речем свободолюбива, може би с главно „С”. И сега, когато назовавам трите ни с тези имена си спомням за „Сексът и градът”. Сериалът, който изведе на преден план силното женско присъствие в големия град. И след него много неща в женските очи вече не изглеждат същите, стереотипите са разбити на пух и прах, критериите ни за мъжете вече са променени и всичко, което научихме от този ситком, все още ни вълнува в дни като Свети Валентин.

В нашия град, любовта има много измерения. Ние трите ги откриваме през цялата година, в (не)обикновени ситуации или случки. Тази година ще си припомним последните любови или поводи за „Наздраве!” на трите ни, защото какво по-хубаво от хубавите спомени и небрежните разговори между три приятелки в четвъртък вечер.

Р. разказва, че е влюбена в Париж (колко тематично, нали?) и покрай него в един непознат, когото тя срещнала в кафене на булевард „Сен Жермен“. Озовали се на една маса, двама непознати и два часа си говорили за улиците, любовта и виното. Не ми е ясно как точно се е случила тази кратка среща, но тя твърди, че това е истинската история разказана на кратко. Р е влюбена в случката с този непознат и казва, че любовта винаги се състои от три неща – двама души и едно кафене, или двама души и един кратък момент…или нещо подобно.

К. казва, че в някои цифри се крие голяма сигурност, като например да си на двайсет и седем, да имаш няколко стотин лева, за свободна консумация всеки месец, две приятелки, една кола и дузина случки за разказване на въпросния Свети Валентин. Това е достатъчно за нея, и да не пропуснем любовта към красивите неща в живота, за които тя ще каже нейното „наздраве”.

И аз, с моята пословична любов към свободата ще се опитам на този прословут четиринадесети февруари да наблюдавам двойките по пътя за срещата ми с К. и Р. Ще си помисля, дали наистина, когато си обвързан спираш да си така свободен и не можеш да се движиш сам. Ще се опитам да разтълкувам тази теорема, в която неизвестното, което се търси, носи името на мъж. А може и да не мисля за мъже и то неизвестни. Кому е нужно?

Все пак нека е Свети Валентин, нека има вино, а любовта да е навсякъде, където сме и ние. Тази любов – във всичките ѝ причудливи форми, защото тя все пак е нужна на света и неговите любопитни жители.

Текст: Стефи Стоева 

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

“Свети Валентин” и мъжката гледна точка

Заобикалят ли мъжете любовта? И ако ДА – какво от това?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени