По залез слънце

x

 


Много неща, милиони неща се случват, навсякъде по света, когато слънцето залязва. Понякога забелязвам някои от тях, понякога ми се иска да гледам залезите в Кайро или Хавана, а понякога тъкмо по това време съм заета и чак, когато се стъмни разбирам, че съм пропуснала поредния красив момент. И всеки път е различен, и всеки залез е нов и стар, и кратък.

По залез слънце щурците се чуват по-силно. Милиони щурци пеят, защото по това време денят пристава на нощта и заедно ни въвличат в любовната си афера. И облаците изгарят в розово, червено и оранжево, тръгнали с любопитство да следят на запад тази романтична история заформила се покрай тях.

По залез слънце двама души се разхождат хванати за ръце в един парк, на един плаж, на една улица в оживения град. Двама души стоят на една пейка, на една веранда, на един фонтан. Те знаят, че по залез слънце стават чудеса и няма да се пуснат, докато светлината не ги раздели чак на следващия ден. По време на същия този залез, едно дете кара колело, някъде някой бърза да стигне до гарата и да се прибере, някъде някой пише разкази за красиви залези, някъде някой е забравил, че изобщо има залези.

По залез слънце градовете имат други силуети, реките потъмняват и мостовете висват над бездънни пропасти и бездни. Катедралите стават още по-високи, уличните лампи стърчат по тротоарите като кибритени клечки. Прозорците на домовете започват да светват, един по един, един до друг, а в „кръвоносните системи” на сградите тече електричеството, което напомня на обитателите, че слънцето залязва. Някои хора по това време, гледат залеза по телевизията и забравят, че той се случва навън, а други вече спят.

По залез слънце слънчогледите се затварят, гроздето изглежда узряло дори и да не е, а птиците отдавна са се скрили. По залез слънце не свършва нищо, нито деня, нито красотата, нито желанието ни да има безброй много залези. Залезите винаги са различни. Залезите винаги са еднакви. Залези винаги ще има, ако имаме очи да ги забелязваме и да им се полюбуваме отдалеч, както ни е отредено.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Обърканият списък за непознатия мъж

Приличаме си по това, че сме сами

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ