Обърканият списък за непознатия мъж

x

 


Да има красиви, говорещи очи, да има три, четири костюма в гардероба си или поне да е принц. Това е част от пъзела на непознатия мъж в моята глава, която и без това по цял ден пълня с глупави факти от рекламни блокове. Но, вижте, непознатият мъж вълнува женското съсловие по целия свят и той не се е озовал в моята глава случайно, а защото ние сякаш наследяваме идеята за него една от друга. Понякога си мисля, че имаме нужда от един такъв измислен герой, за да не са били напразни игрите ни с Барби и Кен, и за да не звучи напълно лъжовно историята за онази шеметно красива девойка, която е спала сто години и се е събудила от една целувка. Имаме нужда от фантазията си и нейния краен продукт, за да не изпадаме в депресия, точно както ни е необходим неделния шопинг с кино и пуканки. Наричам го непознат, защото не ми е приятел, няма си име, но го срещам често, когато имам време и го доизмислям.

Така, в моята глава има един почти завършен образ, представител на мъжкия пол. Той е нещо като потенциален съпруг и идея фикс, която ежедневно преработвам, за да го направя перфектен. Не бягам от реалността, когато говоря за непознатия мъж (поне така си мислех), напротив, облагородявам дните и моментите, в които съм сама и женската ми природа взима надмощие. Моят непознат мъж е банално красив (нещо, което трябва да променя), обича да пътува надалеч и да танцува. С него имаме един неизтанцуван танц, защото вместо времето, е спряла музиката в някое си кафене. Използвам мисълта за него, когато вървя към вкъщи в мъглива вечер и виждам безполови сенки на хора срещу мен, мислейки си, че някъде измежду тях е той.

Всъщност, до тук говоря за онзи объркан и почти нелеп списък с качествени измерения, на които евентуално трябва да отговаря мъжа до нас и с него да ни се случва „като по филмите”. Преди два дни, моя приятелка заяви, че е намерила нейното „произведение“ на летището, съвсем случайно. Да не повярва човек, с всички изисквания за музикални предпочитания, нюанс на косата, вълнуващо хоби, обаче… за нищо не ставал! Тази двуредова история ме накара да подредя мислите си в друга посока. Всъщност, списъкът и изискванията са безпредметни, заблуждават ни и ни объркват, защото перфектен мъж няма. Нито пък аз и моята приятелка сме перфектни. За себе си решавам да спра да го майсторя въпросния красавец от анти-материя. Списъкът ми така или иначе не е пълен и възнамерявам да го изхвърля. Наясно съм, че няма да намеря непознатият мъж с реални фамилия и ЕГН, както знам, че не трябва да ям въглехидрати вечер, защото е вредно. Вредно е и да си мисля, че хората са еквивалент на някакъв объркан и нестабилен списък. За това мога да започна да си редя истински пъзел, когато съм сама, да спра да си въобразявам, че мъжете са еди-какви си и току виж се появил някой от плът и кръв, за когото дори няма да съм се сещала. Тъй като обърканият списък е тенденция сред жените, ви препоръчвам да захвърлите вашия или да го скриете на тъмно, защото мъжете са си мъже и няма да се променят. Нека приемем, че ги обичаме такива, с реални недостатъци, отколкото на хартия или само в главите ни. Тази вечер кажете лека нощ на вашия странник и не се връщайте към него, пуснете го да си върви, за да разказвате по-дълги истории от тази на приятелката ми, и изобщо, за да има какво да разказвате.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Мъжът от рекламата или НЕ точно той?

Мъжът с главно “А” или спрете да си губите времето!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени