10-те забравени занимания: Какво да правим в почивните дни, когато вали?

x

Събра ни се доста голяма почивка, което е страхотно, стига да не валеше от няколко дни. С мъка си спомнихме, че през февруари имаше по-слънчеви и топли дни от тези празничните сега. И благодарение на климатичните особености през април се запитахме: „Какво можем да правим на закрито в почивните дни, ако вали?“ Отговорите са толкова прости и дойдоха като примери за предложения с какво да запълним дните, когато ни се прави нещо, но не знаем какво точно.1. Поканете си гости. Това ще ви се отрази социализиращо, особено ако не сте излизали за дълго в последните няколко дни, а навън продължава да е дъждовно и мрачно.

2. Почистете дома си, подредете гардероба си, а междувременно, правейки тези неща, слушайте отпускаща музика и мислете позитивно за красиви неща, които ви предстоят.

3. Подредете файловете на компютъра си, особено онези разхвърляни албуми със снимки, в които се лутате безрезултатно, търсейки нещо конкретно от миналата година. Към това занимание може да включите и сканирането/дигитализирането на стари снимки, с които разполагате само на хартия.

4. Опитайте се да сготвите нещо сложно, което никога не сте вярвали, че ще опитате. Ще се наложи да излезете до магазина за продукти най-вероятно, но няма как. Направете си коктейл в допълнение и отново мислете позитивно за красиви неща.5. Организирайте си филмов маратон. Гледайте филм в някакъв нов за вас жанр или някой стар любим филм, чиито реплики знаете наизуст.

6. Купете си пъзел с поне 1000 части, поканете някоя приятелка или приятел на кафе и започнете да го нареждате. Така със сигурност ще имате още поне няколко повода да се видите и след това, защото… не е лесно да го наредите наведнъж.

7. Направете си списък за живота – запишете нови цели, стъпките за тяхното изпълнение. Направете списък с книгите, които да прочетете до края на годината или каквото ви хрумне. Организирайте мислите си и ги насочете в правилна посока, за да сте по-продуктивни и да използвате спокойствието на почивката градивно.

8. В крайна сметка може да излезете. И какъв по-добър повод да по посетите библиотека например или някой музей, а също можете да отидете на боулинг, разбира се.

9. Винаги можете да отидете в някой мол и да прекарате целия ден там, като обиколите магазините, гледате филм, похапнете в някой италиански ресторант и се насладите на свободното време.

10. Започнете да четете някоя наистина дебела книга, която до сега не сте започвали. Класиките винаги са добър избор: „Война и мир“, „Панаир на суетата“, „Капитан Драйфус“ са все романи, които ще ви извадят от скучната събота например.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Пет „малки“ книги, които може да започнете да четете днес

Любов между редовете

Нов живот за старите книги

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Елегантността се крие в простотата…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ