5 примера за аристократично преживяване

x

Питате се какво е аристократичен туризъм – това не е пътуването на заможни хора по света … Това е възможността на всеки от нас да се докосне до изтънчения начин на живот на представителите на титуловани фамилии из цяла Европа.
Пет приказни места предоставят този шанс, не само за разходка, но и за престой, който да ви потопи в многовековната им история, красиви приказки и вълшебно преживяване. Ето ги и тях:


 


Замъкът Augill (графство Камбрия, Великобритания)

Augill Castle, разположен Горен Еден, се издига загадъчно от векове във Великобритания. Замъкът е в близост до един от най-удивителните геопаркове на Осрова – North Pennines.

Построен е през 1841 г. за провинциална резиденция на викториански джентълмен и е изпълнен с разкази за любов и мистерии из скритите тунели. От 15 години е преврнат в място, където можете да се потопите напълно в аристократичния живот.


 


Замъкът Ле Рош  (Les Roches, Франция)

Les Roches е построен през 1901 г. по поръчка на парижки съдия. Г-н Перо създава мястото за любовницата си, чиито портрети и в момента могат да бъдат разгледани на тавана в трапезарията, както и над входната врата под формата на каменна резба. Архитектурата е оригинална със своя еклектичен стил, който съчетава елементи, заимствани от Австрия, Швейцария и Германия. Има подобни сгради, построени в същия период в Нормандия и Биариц.


 


Замъкът Ballyhannon (Ирландия)

Мястото датира от около 1490 г. и един от примерите за високото ниво на строителство по това време. Въпреки че замъкът принадлежал на рода MacNamara в продължение на много векове, се открива връзка и с рода O’Brien, върху чиято земя е разположен аристократичния имот.


 


Замъкът Glenapp (Шотландия)

Построен е през 1870 г. и представлява поразително красив пример за шотландския аристократичен стил в архитектурата. Дело е на известния архитект Дейвид Брайс и си извоюва званието на един от най-романтичните замъци в Шотландия.


 


Домус Чивита (Domus Civita, Италия)

Domus Civita е петото бижу, което ще ви предложим за аристократичен туризъм. Възстановяването на мястото, което част от селце с близо шествековна история, е на първо място почит към града, който оцелява въпреки стихиите и войните. Освен това, както и предходните четири, дава възможност за неповторимо преживяване сред спокойствие, красота и отдих.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Влаковите маршрути, които ще променят представата ви за пътуване

10 световни булеварда за разходка

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Градски шик в лятно време.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ