Касиел Ноа Ашер и нейните ангели

x

 


 

След Toxic – първия си любовно-концертен проект "Ангелите на Касиел" ни преизвикват с "Клер & Мадам & Соланж, Игра на Любов и Смърт“, спектакъл по текстове на едни от най-провокативните автори на XX век – Жан Жьоне и Жорж Батай. Син на проститутка, осиновен от дърводелец, отгледан в затънтените краища на провинцията, Жьоне прекарва голяма част от живота си в странстване из Европа. Житието му се оглежда без свян в романите, пиесите и есетата, които той пише и които разнищват темите за хомосексуалността, престъпността, за трудния живот на маргинални персонажи, за потисканите желания, за абсурда в който се озоваваме, загубили фундаментални ориентири. Жорж Батай е автор на скандалната “История на окото“. Тази книга години наред е забранена във Франция. Самият Батай подписва първото издание с псевдоним. "История на окото" се превръща в един от манифестите на сюрреалистичната литература. Французите обаче не я преиздават. 

Според критиците, без да се губи мярката на добрия вкус, спектакълът на Касиел Ноа Ашер прелива от еротика и сексуално напрежение. Сценичното пространство е оформено от Венцислав Занков, а музиката – от Емилиян Гацов-Елби.

Ангелите на Касиел твърдят за себе си, че са повече от колеги, приятели, любовници, съмишленици и ще разберем дали това наистина е така, по време на представлението, което е с номинации "ИКАР 2013" за блестящите превъплъщения на Иво Желев и Силвия Станоева. 

Датите през февруари за "Клер & Мадам & Соланж, Игра на Любов и Смърт“ са 15 и 25 от 20 00ч., в Червената къща – център за култура и дебат.

текст: Марио Трифонов

снимка: Нели Томова

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ