„РАЙ“ и неговият автор идват и в София

x

 


 

Стотици листи, разпилени в пространството, обиколиха най-големите градове в България и идват и в столицата по повод представянето на един от най-продаваните български романи „РАЙ“ на младия кинорежисьор Радослав Гизгинджиев. Инсталацията „Страници от Рая“ представлява разпилени фрагменти от текстове на романа с фрази и изречения. Нека припомним, че за последните месеци „РАЙ“ се превърна в едно от най-коментираните произведения сред българските читатели. Инсталацията вече е подредена и в София, в книжарница „БАРД“ (ул. „Граф Игнатиев“ 15). Специално за събитието е изработена голяма огледална пеперуда, която също е част от нестандартната инсталация.

 


 


На 29 май, през целия ден ще звучи музиката, на която е писана и самата книга. От 19:00 ч. ще се случи и самото представяне, на което Радослав Гизгинджиев ще разкаже за преживяването да напишеш роман като „РАЙ“. Той ще бъде представен от Иво Топалов, който преди няколко дни дебютира със своя роман „Полетът на орела“.

„РАЙ“ е дебютната книга на родения в Пловдив Радослав Гизгинджиев. Той завършва „Славянска филология“ във Великотърновски университет. Завършил е и „Кинорежисура“ в класа на Дочо Боджаков. Има зад гърба си множество литературни награди и признания. Участва в съвместни визуални проекти с известни фотографи и художници. Зад гърба си има поредица документални филми. Игралният му дебют е филмиран разказ на Елин Пелин – „Изпуснати думи“ с участието на Койна Русева.

текст: Мартин Георгиев

снимка: Личен архив

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Къде са ви усмивките…?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ