Дали да не се обърнем към клишето?

x

 


Всичко в живота е въпрос на решения и едва, когато взех решението да повярвам, че е така, успях да променя нещата, които ми се случват. Разбира се, отне ми няколко години, доста сутрешни кафета прекарани в размисъл и няколко пътувания, за да разбера и аз за себе си най-простата истина на света, че човек трябва да се влюби първо в себе си, за да последват успехите във връзката, кариерата… Или във всичко накуп.

Да сме влюбени в себе си не е първообраз на зараждащ се егоизъм. Това просто е нов начин да гледаме на нас самите и на света именно с „нови” очи. Означава да престанем да сме черногледи, за неща, които зависят от нас и е напълно възможно да променим. Означава да сме по-позитивни, по-усмихнати и по-отдадени на всички възможности, които се откриват пред нас. И ако смятате, че тук пиша някакви клишета, бихте могли да се върнете към ежедневните си занимания още сега. Но в крайна сметка, тези малки философски размисли, които пренебрегваме като изтъркани и непотребни фрази са есенцията на това, да се чувстваме добре.

Аз например разбрах, че клишето „да бъдем по-позитивно настроени” беше част от речника ми, но не и от ежедневието, усмивката беше част от снимките ми събрани в няколко албума, но не и от вечерите у дома. Цветовете бяха част от интериора, но не и от душата ми. Красотата винаги намирах в другите, но не и в самата мен.

Това вече не е така! Направих няколко от тези неща, за които казваме, че са изтъркани клишета и са толкова прости, че дори не се замисляме за тях. Обикновено в сложния живот, който водим не ни остава нищо друго, освен да попитаме своя смарт телефон как да се чувстваме… И той ще ни отговори най-вероятно. Аз обаче питах себе си, с помощта на клишетата и стъпка по стъпка започнах да водя нов по-целеустремен живот и да правя неща, за които до скоро смятах, че са невъзможни.

И това което научих, е че няма невъзможни неща, светът е пълен с изненади, цветовете са навсякъде в нас и около нас, щастието е „заразно“, а пътят по който вървим е най-добрият ни учител. Така че, бъдете позитивно настроени, действайте и бъдете усмихнати и именно тези клишета ще ви изведат от клишетата на ежедневието и ще облагородят целия ви живот. Просто живейте и не забравяйте простите думички!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Порасналата Червена Шапчица – героинята в модерен вариант

Имат ли мъжете проблем с късите женски коси?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени