Гласовете, които мъжете (не) чуват

x

 


Ние, жените, ежедневно слушаме по няколко гласа, които си отглеждаме като наше второ, трето или дори и пето „Аз” и те са ни много полезни, а понякога са полезни и на мъжете. Прихващаме ги на различни честоти – според настроението и според обстоятелствата.

Единият е гласът на майчиния инстинкт, от който представителите на силния пол се възползват най-често, особено, когато имат лесен за решаване проблем. За трудните неща е ясно, че могат и сами, но при настъпилия микро въпрос, засягащ смачканите ризи в гардероба, които моментално трябва да преминат в изгладено състояние, решението е ясно – нашият инстинкт трябва да влезе в действие.

Имаме и глас на разума. От него мъжете обикновено странят и не искат да го чуват, особено що се отнася до фразите „карай по-бавно” или „това не е полезно за здравето”. Мъжете не са фенове на въпроси произлезли от този наш глас като: „Защо водата тече, когато не си в банята?” и по принцип, аз самата не получавам логичен и конкретен отговор, никога. По този повод чувам само нещо за някакво източване. Спирам да питам и продължавам да слушам вътрешния си глас – трети по ред.

Това е гласът на приятелката по телефона. За мен, за нея и още доста жени, които поразпитах се оказа, че този глас е много важен по няколко причини. Гласът на приятелката по телефона има терапевтични функции. Този глас има способността много бързо да се материализира в непосредствена близост до нас, а понякога заедно с вино и шоколад. И също така, благодарение на него съм се смяла с най-широката усмивка на света. Е, няма как да не си признаем, че женският глас от телефонната слушалка ни е любим.

Не бива да пропускам детския си глас. Той все още крещи в междучасията, на които сега им се казва чисто и просто „обедна почивка в офиса”. Чувам го най-ясно, когато колежката ми разказва, че забранява на децата си да хапват шоколад, и че няма да им купи велосипеди. Тогава детското ми „Аз” се опитва да излезе пред моята колежка с цял репертоар в защита на правата на детето. Опитът ми показва, че този глас не може да се заглуши за дълго. Резултатът – сърдита колежка, която никога не беше чувала за вътрешните гласове!

Има още един глас, който ни задава тон в живота – гласът на обувките от витрините. Него чуваме доста често, особено, когато имаме кредитна карта в ръцете си. Обувките вършеха чудесна работа, когато бяха просто обувки. Но сега, когато могат да говорят е различно. Те не са толкова практични, те не са удобни, те са безумно високи, но все пак могат да говорят, на езици, които Кари Брадшоу ни научи да разбираме. Гласът на обувките не звучи в унисон с гласът на разума, те обикновено се проявяват в различни моменти, така ,че да не си пречат един на друг.

Сигурна съм, че вие слушате и чувате още много гласове, за които аз не съм се сетила. Сигурна съм, че се доверявате на всеки един от тях в точния момент. Така, че не спирайте да говорите нито на глас, нито на ум, защото понякога в спора със себе си достигате до истината и късметчето си, нали така?

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

“Не” на вечното дерби!

Казиното печели

Имат ли мъжете проблем с късите женски коси?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени