La Vie en Rose

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audrey Hepburn 🦋 (@audreyhepburntribute) on


„Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за изгаряне на калории. Вярвам в целувките, в много целувки. Вярвам, че мога да бъда силна, когато се случват лоши неща. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам в утре, и вярвам в чудеса.“

Одри Хепбърн може би е била права, най-вече за чудесата и розовия цвят. Аз също вярвам в розовото и имам мечти в същия цвят, които са твърде хубави, за да не си ги припомням всеки ден, дори, когато съм облечена в червено или зелено. Цветовете на лятото са много, но розовото води в надпреварата, защото това не е поредната лятна тенденция, в никакъв случай! Това е цветът на моето щастие, ДА!

Обичам розовите птици фламинго. Обичам да гледам филми, в които участва Одри Хепбърн и предпочитам да си купувам очила – розови. Одри я харесвам, защото е твърде непринудена и защото тя първа ме научи да повярвам в нюансите на този цвят и неговата устойчива природа в моите възгледи и гардероб. После сама се убедих колко по-добре е да се обличам в този толкова женски цвят, макар че не съм блондинка и, макар че някои мои приятелки казват, че не ми отива.

Розовото има различни форми. Такива, за които сме подозирали и такива, за които не сме чували.  Розови са две мои рокли, една чанта и безброй спомени от миналото лято. Розови са и твоите сандали, плажната ти кърпа и любимия ти сладолед. Ако не сте опитвали ягодов сладолед – време е! Ако не сте се обличали от глава до пети в розово – време е! Розовото може да ви припомни любовта или да ви направи известни. И ако се съмнявате… Спомнете си песента на великата Едит Пиаф от 1947 година. „Живот в розово” е „подписа“ на ненадмината изпълнителка. А какъв е вашият? Нима се състои от синьото мастило и белият лист…или е електронен подпис… или сте твърде заети, за да повярвате, че розовото е прекрасен цвят? Нима не вярвате в онзи ретро-шик, който ще ви накара да се подпишете с усмивка, настроение и хумор, вместо с обикновеното синьо мастило?

Аз вярвам, че живот в розови нюанси е по-лек от такъв, пълен със сивота и мрачно безвремие. Вярвам, че не ми липсва нищо, докато мога да мечтая цветно. Сигурна съм, че няма по-добро оправдание за вредните сладки от това, че са розови и невероятно вкусни, особено през лятото. Ами цветята? Ами плодовете? Ами цветовете на облаците по залез слънце? Не е ли розовото романтичният подпис на природата? Не е ли розовото прекрасният завършек на деня, когато любовта е всичко, с което разполагате?

Повярвайте в розовото и вие, защо не? То не е само цвят. Розовото представлява детския спомен на душата, че нещата могат да са по-лесни, по-забавни, че трябва да сме усмихнати и да мислим позитивно, както когато бяхме на десет. И не забравяйте, че розовото в душите си го създаваме сами, а това, което купуваме от магазините е само аксесоар към настроението през лятото. Вярвайте в розовото…Одри е вярвала, Едит Пиаф е вярвала, аз също! Може би това ни трябва днес…малко вяра в чудесата и цветовете на живота.

Tекст: Стефи Стоева

Снимка: Instagram

Вижте още:

Морската любов ръжда не хваща

Адресът на моето детство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Риза или яке – решавате вие.

Ако сте пропуснали
Най-четени