Влюбена съм в приятелите си и в слънцето!

x

 


Влюбена съм! Влюбена съм в слънцето, което изгря след две дъждовни седмици, в една стара лятна рокля, която е на майка ми и също съм влюбена в инфантилните си приятели от детството. Колко много любов има около мен! Иначе, за да не оставям грешно впечатление, аз и дъжда обичам, но в слънцето съм влюбена. И „да обичаш” е хубаво, но влюбването означава да изпитваш една особена тръпка, която кара тялото ти да настръхва, а мен слънцето, честно казано, ме кара да настръхвам. И приятелските особи – също!

И така, моите главни герои са налудничавите ми приятели и слънцето, защото по-добра комбинация в началото на лятото няма как да намерите. Е, освен да пиете мента с мляко на плажа, облечени в онази стара, но прекрасна рокля от преди петнайсет години на майка ви.

Моите приятели са слънца, такива, които греят и в дъждовно време. Такива, срещу които не използвам кремове с UV-защита. Такива, от които да ви стане топло на сърцето, още когато не са се появили на хоризонта. Приятели, от тези – най-добрите са те. Такива, които ти подават безброй листчета в часовете по математика с решените задачи или празна хартийка, за да се издъниш на контролното.

Моите приятели са слънца, такива, които греят и нощно време. Такива, които пишат спомени на последната страница на всичките ми тетрадки. Аз събирах тези страници и бележки през всичките ученически години и сега си ги прелиствам доста често. А когато се преместих от родния си град, ги взех с мен – кутия пълна с хартия, но тежи. Тогава ми стана ясно, колко много „тежат“ детските думи и спомените.

Моите приятели са си слънца и до ден-днешен, такива с детски усмивки все още и от време на време ми пускат по някой закачлив смс, за да разчупим работната атмосфера. Все още ходим заедно на море, там където най-много обичаме – по-близо до слънцето. На морето винаги е едно и също – пак сме си деца. И слънцето е едно и също всеки път! И всяко лято, или както сега, още преди лятото да е започнало официално, аз си спомням всичките предишни лета и разглеждам снимки, на които има няколко слънца – ние и то – истинското.

Това лято пак ще ходим на морето, на което и да е море. И пак ще бъдем ние в десети клас, ще се върнем на някой забравен плаж и ще носим само чифт очила и куфари със спомени. И пак ще стоим до късно в някое капанче, и пак ще чакаме слънцето да изгрее, и пак ще спим по обяд на плажа. Моите приятели-слънца, аз и лятото, мента и мляко и какво ли още не! И това ще бъде една седмица, която продължава вечно, както детските години и както любовта към слънцето – завинаги!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Марио Трифонов

Вижте още:

Изневярата на лятото, любовта към септември

Лятото на една мечта

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ