Потребно ми е да ми липсва…

x

 


Малцина са онези, на които нищо не им липсва, но още по-малко са тези, които знаят, всъщност, колко важно е нещо да им липсва. На мен ми липсва детството и голямото очакване живота да „започне”. Липсва ми утехата, че днес свърши, а не успях да разбера дали пропуснах нещо. Липсва ми една мелодия, от сутринта, която ми правеше компания по пътя в жълтото такси, а ме преследва още и пак я тананикам. Какво ми липсва още? Липсват ми една усмивка и две пъстри очи от вчерашния ден, и да не пропусна един черно-бял спомен от миналата есен… А как ми липсва миналата есен!

Липсата в живота, ми е жизненопотребна, почти толкова, колкото вашата мечта да не ви липсва нищо. Липсата ражда стремежите в душата, толкова бързо, колкото, когато ви липсва оправдание и го измисляте за миг. Липсата подтиква хората да търсят, да срещат хора, да ги наричат свои приятели и после да им се сърдят, когато им липсва внимание от тях.

Благодарна съм и за големите и малки липси в сегашния момент, защото ме научиха на търпение и на един урок – няма липса без причина. Благодарна съм, че животът е разбит на хиляди парченца, мигове и дни, които се налага концентрирано и еднократно да залепвам с поривите на активното си „Аз”. Случва се да разбирам, че ми липсва онова най-сложното парче оформено по мярка, с отпечатък от моето сърце. И то ще се покаже, сигурна съм, след като извървя още много улици, хвърля монети в много фонтани и чуя много песни като онази от таксито сутринта.

Ще продължа да искам толкова парчета, колкото ми трябват за празните места от моя пъзел, другото е просто неоправдана лакомия. Ще продължа да се надявам, че нещо ще ми липсва, за да не спирам да търся причините, щастието и любовта. И се надявам, сега, когато след детското очакване, живота бясно си лети, да съм се понесла с него, към следващата черно-бяла есен пълна с филмови сюжети, окапали листа и песни, които да си спомням.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

„Лош” герой

Списъкът за всеки ден

Адресът на моето детство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ