Потребно ми е да ми липсва…

x

 


Малцина са онези, на които нищо не им липсва, но още по-малко са тези, които знаят, всъщност, колко важно е нещо да им липсва. На мен ми липсва детството и голямото очакване живота да „започне”. Липсва ми утехата, че днес свърши, а не успях да разбера дали пропуснах нещо. Липсва ми една мелодия, от сутринта, която ми правеше компания по пътя в жълтото такси, а ме преследва още и пак я тананикам. Какво ми липсва още? Липсват ми една усмивка и две пъстри очи от вчерашния ден, и да не пропусна един черно-бял спомен от миналата есен… А как ми липсва миналата есен!

Липсата в живота, ми е жизненопотребна, почти толкова, колкото вашата мечта да не ви липсва нищо. Липсата ражда стремежите в душата, толкова бързо, колкото, когато ви липсва оправдание и го измисляте за миг. Липсата подтиква хората да търсят, да срещат хора, да ги наричат свои приятели и после да им се сърдят, когато им липсва внимание от тях.

Благодарна съм и за големите и малки липси в сегашния момент, защото ме научиха на търпение и на един урок – няма липса без причина. Благодарна съм, че животът е разбит на хиляди парченца, мигове и дни, които се налага концентрирано и еднократно да залепвам с поривите на активното си „Аз”. Случва се да разбирам, че ми липсва онова най-сложното парче оформено по мярка, с отпечатък от моето сърце. И то ще се покаже, сигурна съм, след като извървя още много улици, хвърля монети в много фонтани и чуя много песни като онази от таксито сутринта.

Ще продължа да искам толкова парчета, колкото ми трябват за празните места от моя пъзел, другото е просто неоправдана лакомия. Ще продължа да се надявам, че нещо ще ми липсва, за да не спирам да търся причините, щастието и любовта. И се надявам, сега, когато след детското очакване, живота бясно си лети, да съм се понесла с него, към следващата черно-бяла есен пълна с филмови сюжети, окапали листа и песни, които да си спомням.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

„Лош” герой

Списъкът за всеки ден

Адресът на моето детство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ