Потребно ми е да ми липсва…

x

 


Малцина са онези, на които нищо не им липсва, но още по-малко са тези, които знаят, всъщност, колко важно е нещо да им липсва. На мен ми липсва детството и голямото очакване живота да „започне”. Липсва ми утехата, че днес свърши, а не успях да разбера дали пропуснах нещо. Липсва ми една мелодия, от сутринта, която ми правеше компания по пътя в жълтото такси, а ме преследва още и пак я тананикам. Какво ми липсва още? Липсват ми една усмивка и две пъстри очи от вчерашния ден, и да не пропусна един черно-бял спомен от миналата есен… А как ми липсва миналата есен!

Липсата в живота, ми е жизненопотребна, почти толкова, колкото вашата мечта да не ви липсва нищо. Липсата ражда стремежите в душата, толкова бързо, колкото, когато ви липсва оправдание и го измисляте за миг. Липсата подтиква хората да търсят, да срещат хора, да ги наричат свои приятели и после да им се сърдят, когато им липсва внимание от тях.

Благодарна съм и за големите и малки липси в сегашния момент, защото ме научиха на търпение и на един урок – няма липса без причина. Благодарна съм, че животът е разбит на хиляди парченца, мигове и дни, които се налага концентрирано и еднократно да залепвам с поривите на активното си „Аз”. Случва се да разбирам, че ми липсва онова най-сложното парче оформено по мярка, с отпечатък от моето сърце. И то ще се покаже, сигурна съм, след като извървя още много улици, хвърля монети в много фонтани и чуя много песни като онази от таксито сутринта.

Ще продължа да искам толкова парчета, колкото ми трябват за празните места от моя пъзел, другото е просто неоправдана лакомия. Ще продължа да се надявам, че нещо ще ми липсва, за да не спирам да търся причините, щастието и любовта. И се надявам, сега, когато след детското очакване, живота бясно си лети, да съм се понесла с него, към следващата черно-бяла есен пълна с филмови сюжети, окапали листа и песни, които да си спомням.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

„Лош” герой

Списъкът за всеки ден

Адресът на моето детство

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дали ще сте на фестивала във Венеция или не, заявете своето стилно присъствие.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ