Ще пораснем ли през това лято?

x

5 shte porastnem li tova lqto

 


Плодовете, безкрайно многото цветя, слънцето и всички истории, без които няма как да мине – това е лятото на 2013 година! Вълшебен сезон, който по принцип ни кара да правим чудеса. Понякога отслабваме без да искаме, мечтаем повече, правим повече снимки, излизаме в отпуска и прекарваме поне две седмици на място, на което не сме били.

Лятото понякога ми се струва безкрайно. А понякога по-кратко от деня и понякога се сещам, че то продължава толкова дълго, колкото реша самата аз. И всяка година разбирам, че лятото е в мен, вътре в корема ми, където летят пеперуди, в главата ми където се раждат приключенията и в ръцете ми, които се цапат със сока на вкусните праскови.

И за да е лятото на тази година прекрасно, ще трябва да се погрижим за него, както аз, така и вие. То ще ме накара да порасна, защото, както баба казваше – „това лято ще пораснеш като за цяла година”. И аз все си представях как през септември ще съм поне с десет сантиметра по-висока от преди. После разбрах, че през лятото се расте по друг начин. Порастват пакостите заедно с дългия ден, порастват мечтите, пораства бройката на прочетените книги и аз пораснах покрай всичкото това.

Сега през 2013 година изобщо не си мисля, че съм пораснала достатъчно. Дори напротив, защото има още накъде. Накъдето ми видят очите!

Ново лято е! И от тук сега се тръгва към морето, към повече спокойни дни и взаимни емоции. Ново лято е, през което две-три нови книги чакат стегнати в багажа, за да ги чета на воля. Пред това ново лято са застанали очаквания за пясък, студено мляко с лед и мента, един куфар пълен с изненади и картички, на които да сложа марка и адрес, за да ги изпратя на онези, които са забравили за чудесата на лятото.

Спомнете си, че идва лято! Важно е! Защото ако сте забравили вече, че сезоните се сменят, дали не сте забравили и, че живота е прекрасен и лятото винаги лекува уморените от ежедневието ни души?

Спомнете си, че имате един прашен куфар по който пясъкът от миналото лято си стои. Спомнете си, че имате възможност да пораснете, не на височина, а на емоции и любов. И ако не пуснете лятото в душите си, то едва ли ще пристигне някога при вас. Нека да е лято, нека да е топло и нека да сме шумни, боси и забавни, защото лятото ни прави други, нови хора и ни дава смелост да растем…

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Влюбена съм в приятелите си и в слънцето!

Морската любов ръжда не хваща

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени