Лица

x

 

 


Изложба пластични обекти от стъкло на Юрий Василев  под името „Лица“ може да се види до 14 януари в столичната  галерия „Витра” ( ул. „Перник“  91).

Израженията върху човешките лица са основна тема в творчество на един от най-изявените български автори в областта на стъклото. «Избрах този материал, защото притежава свойства, които го доближават до качествата на човешкото лице. Стъклото променя своята същност в зависимост от светлината, която пропуска или отразява, също както лицето на човек променя своето изражение, в зависимост от емоциите», казва той.


 

 


Другата голяма тема, която го вълнува, са храмовете – реални и метафорични. Обединени с изразителните лица, се раждат нереалните светове, които напомнят корените ни, и в същото време сякаш са се материализирали от  нашето подсъзнание, сънища и  фантазии.

Името на Юрий Василев се свързва предимно с реализации на стъклописи в частни и обществени пространства, както и с редица изложби в същата техника и материал. За първи път художникът подрежда самостоятелна изложба в техниката „лято стъкло“, като 17-те творби в експозицията са направени през настоящата 2012 година.Интересно е, че експозицията е почти в работилницата на Юрий Василев – галерия «Витра» е непосредствено свързана с ателието на художника, в което посетителите могат да влязат и да видят самия творческия процес.

текст: Антоанета Баева

снимки: Личен архив 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от VALENTINO

Жилетка от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черна миди рокля от SERGIO HUDSON

Черна миди рокля от SERGIO HUDSON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Боти от SEE BY CHLOÉ

Боти от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от SAINT LAURENT

Яке от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете се забележително за страхотната седмица, която ви предстои.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ