Умни обувки променят дизайна си според настроението

x

Представете си свят, в който когато сте щастливи обувките ви са бели, а когато сте сериозни – се променят в по-тъмен цвят. Вече е възможно! Компанията Ishuu Technologies планира пускането на тези високотехнологични елементи в облеклото, които променят дизайна си според настроението на притежателя си.


 


За да осъществи иновативния си моден проект, компанията набира инвестиции през платформата за краудфъндинг Indiegogo. По предварителни данни стойността на интелигентните обувки ще варира между 150 и 500 щатски долара.


 


Плановете на литовската компания са към момента да бъде произвеждан само дамски модел с названието Volvorii Timeless. Целта на реализирането на „умните“ обувки е участие в конкурса Louis Vuitton Prize за млади дизайнери. За да се включат в надпреварата, от Ishuu са изработили прототип, а сега се надяват да започнат масово производство.

Ако компанията успее да събере необходимите й инвестиции, първите чифтове от високотехнологичните обувки ще бъдат произведени през декември 2015 г.


 


Тайната на иновативните обувки се крие в разположения на повърхността им панел с електронно мастило. Той може да променя цветя и черно-белите орнаменти. За това обувките се свързват към смартфон с помощта на Bluetooth. Управлението на текстурата се извършва в специално приложение, в което има възможност за избор между десетки цветове и стотици десени.


 


Основното предимство на технологията e-ink (електронно мастило) е в ниската употрепба на енергия. Отначало то е създавано за електронни книги, но в момента се използва и в много други мобилни устройства, като например часовници, таблети и дори смартфони.

Разход на енергия при панелите с e-ink има единствено при промяната на изображението или цвета, което се създава с тяхна помощ.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Ishuu Technologies

Вижте още:

Искра Георгиева събира най-известните лица на българския спорт в изложба

Живот на бавни обороти

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ