DiVino.Taste представя: напитката на боговете

x


След две седмици София ще бъде място, напълно достойно за древногръцките богове. Защото на 16 и 17 ноември ще се проведе DiVino.Taste – форумът на българското вино.

Тази година се очаква над 60 родни производители да представят над 400 вина.

Една от основните цели на събитието е винената култура да се развива сред широката публика. Затова по време на тазгодишното издание е запазено подобаващо място за курсовете на Българската винена академия (БВА).

DiVino.Tase е изложение на винопроизводители и дегустация на качетвените български вина. Предлага богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации, също така е най-подходящото място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти.

Маврудът е сред най-старите и най-ценните местни български сортове. И тъй като от него се прави и най-популярното българско червено вино, той попада във фокуса на семинарната част, подготвена от БВА. Защо и как е получил тази слава и заслужена ли е тя, ще разберем по време на курса от 13 до 14 часа на 16 ноември.За шардонето пък казват, че е като сладоледа: има го в много различни видове и всеки един от нас има свой любим. С лекцията „Шардоне от 5 континента” БВА ще ни покаже географския свят на шардонето и само за един час ще ни прехвърли от Европа до Калифорния и Южна Африка.

През втория ден от Divino.Taste във фокуса попадат вината от пино ноар, произведени в България. От този сорт се правят едни от най-фините, сложни и скъпи вина във Франция, но България усилено търси своята идентичност в света на пино ноара. Как изглежда той у нас – елегантен и сложен или по-достъпен, ще имаме възможност да преценим по време на дегустацията на български вина от пино ноар.

Още един вид вина попадат във фокуса на БВА по време на Divino.Taste. Към пенливото вино посягаме не съвсем често, но почти винаги по празнични поводи. Идеята на лекцията „Вино с мехурчета” е да покаже, че то би могло да се превърне в постоянен спътник на преживяванията ни. Неговата лекота и ефирност са идеални за всеки повод и съвсем не е задължително цената да бъде смущаващо висока.

Освен за най-широката публика, Divino.Taste предлага в програмата си и интересни възможности за прохождащите в областта на виното. Курсът „Запознай се с виното” с лектор Вили Гълъбова има за цел да открехне вратите към необятния свят на тази напитка.

За повече подробности и информация за записване: http://taste.divino.bg/bg/programa.

Текст: Станислава Добрева

Снимки: DiVino.Taste

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ