Фотографска ретроспекция на 20 години културен и обществен живот

x


Софийската градска художествена галерия отдели изложбеното си пространство за фотографската изложба на едни от най-прочутите имена от съвременната културна сцена: Борис Мисирков и Георги Богданов. Над 80 портрета на известни българи се превърнаха в своеобразен спектакъл, представящ обществения и културен живот на България. Фотографиите на известните лица са правени в периода от 1992 до 2013 година.

Двамата автори всъщност са направили портрет на своето поколение и социална среда, който е намерил отражение в лицето на режисьори, телевизионни водещи, музиканти, писатели, актьори. Сред тях са имена като Камен Донев, Койна Русева, Снежина Петрова, Деян Донков, Нина Николина, Андрей Баташов, Стефан Вълдобрев, Мариус Куркински, Христо Мутафчиев, Мая Бежанска, Явор Гърдев, Мартичка Божилова, Надежда Косева, Георги Тенев, Камен Донев, Иван Лечев, Денис Ризов и други.

Интерес представлява една от сюжетните линии на изложбата, която показва лицата на български политици и известни чужденци, които, по някаква причина, са преминавали през живота на Борис Мисирков и Георги Богданов. Част от тях са Сергей Станишев, Терънс Трент Д’Арби, Хавиер Марискал, Исей Мияке, Дейвид Карсън, Елиот Ърлс, Антонина Стоянова, Симеон Сакскобургготски.

Фотографският почерк на авторите е различен за различните снимки. Някои от лицата за запечатани в статични пози, други присъстват в случайно уловени кадри. Всичко това е примесено с личното светоусещане и вкус на двамата фотографи. Изложбата се разгръща в позитивна насока, която може да отключи спомените ви от преди 20 години.

Фотографиите може да разгледате в Софийската градска художествена галерия до 26 януари 2014 година.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Борис Мисирков и Георги Богданов

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък е, личи си по усмивките.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ