Vivi i colori

x

 


 

„Най-чистите и деликатни умове са тези, които обичат цветовете”. Това са думи на английския изкуствовед и критик от викторианската епоха Джон Ръскин. Те най-точно ни отнасят в света на тазгодишния карнавал във Венеция, който преминава под мотото Vivi i colori или Live in colour. Карнавалът по традиция се провежда като встъпление към предстоящите пости преди католическия Великден. Той е последният голям празник на живота преди Възкресението, който тази година ще продължи до 12-ти февруари.

 


 

 


 

Организаторите на това мащабно събитие тълкуват непреодолимата потребност от багри в живота ни. Цветовете комуникират с нас, а ние комуникираме посредством тях. Те извикват емоциите ни и предизвикват промяна в настроенията ни. Венеция в този момент е цветна, по-цветна от целия останал свят. 

Карнавалът по същество се състои от множество събития, които събуждат града от зимен сън. Между тях са концерти, изложби, балове, театрални представления и музикални програми. Цялата пищност на тоалетите се отбелязва с конкурс за най-оригинален костюм и маска. Изборът е труден, защото напудрените перуки, изкусно изработените маски и водопадите от коприна са безброй. Костюмите представляват главните герои в сценария на всички представления. В унисон с темата на карнавала те показват истинското разнообразие от хора по света. Тези хора, които говорят различни езици, които имат различна гледна точка, които имат различни характери.

 


 

 


 

За карнавала костюмите са задължителния елемент, който присъства навсякъде. Всеки детайл в облеклото е на мястото си и изпълнява своята роля в сложната мозайка на венецианския фест. Традицията издигнала костюмите в култ датира от 15-ти век. Маските пък се слагали, за да се премахнат социалните различия и да не се разкриват хората зад тях.

 


 

 


 

Карнавалът във Венеция има две страни. Едната е тази на лицата скрити зад маските и благодарение, на които се случва театралната хореография. От другата страна са зрителите, които идват от целия свят, за да попаднат в магическата реалност на италианския град. От която и от двете страни да се намирате, не бихте съжалили дори и за момент, защотото карнавалът е празник на живота. Въпреки, че се задоволяваме само с удоволствието да ви разкажем тази малка част от цялото, оставаме с надежда, че всички ще допуснем цветовете в душите си и ще сътворим своята дъга от емоции. Кой знае, може следваща година да се озовем заедно, някъде около Канале Гранде, за да станем свидетели на магията в навечерието на пролетта.

текст: Стефи Стоева

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в летен вариант.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ