Големи, колкото мечтите или Как да носим дрехи, които са ни големи?

x

Случвало ли ви се е някога да си харесате много дадена дреха, но да няма вашия размер от нея? Вероятно да! В подобни ситуации има два варианта – да се откажете от покупката или да вземете друг номер. Автоматично изключваме идеята да носите нещо, което ви е малко, затова остава само – по-голям размер. Очаквано той не е по мярка и има нужда от (малки) корекции. Всички знаем, че най-лесно е да занесете въпросната дреха на шивач. Това обаче изисква време, корекциите невинаги са възможни, а резултатът може и да не е удовлетворяващ. Пък и нека си признаем – Кой не се е изкушавал да облече това, което си е купил още на следващия ден? Вече е възможно, при това без нито един допълнителен шев или радикално прекрояване. Дори и без използването на ножица! Необходими са ви само малко вдъхновение и една-две дози въображение…Свободата да бъдем себе си 

Големите палта станаха особено актуални през последните няколко сезона. И с право! Стоят ефектно, позволяват наслояване, дават свобода, и междувременно издават добър моден вкус. Забравете кой размер носите и си изберете  палто, което ви е достатъчно свободно. Все пак не се и увличайте с размерите, защото дори и овърсайз дрехите имат кройка и линии, които следват, заради което не се  препоръчват твърде много експерименти. При цветовете обаче имате неограничена свобода – модерни са, както наситените, така и пастелните нюанси, земните пък си остават вечна класика. Или иначе казано: Изборът е голям, възползвайте се!

Бонус съвет: Правилата при избора на овърсайз палто, важат с пълна сила и за саката. Свободата, откъм цветове е безгранична; кройките, макар и големи, заслужават внимание и не на последно място – десените са важни и чакат своя звезден миг. Особено карето. На колкото по-голяма площ разположите емблематичните квадратчета, толкова по-добре!
Големи прегръдки

Признаваме си, че не се сещаме за по-удобно, топло и уютно нещо от един макси пуловер. Или пък от няколко за разнообразие. Вече неведнъж сме ви разказвали за този тип, толкова обичани дрехи и сме почти сигурни, че едва ли има нужда някой да ви учи как да ги носите. Просто си изберете модел, в който да ви бъде приятно да се сгушите. И да, за разлика от палтата – тук ограничения, спрямо размера няма. Плетивото може да е толкова голямо, колкото сами прецените, че е необходимо. А ако в даден момент пуловерът ви се стори твърде „голям”, то винаги може да навиете част от ръкавите му или да се доверите на  някой колан. Не си налагайте ненужни ограничения, щом е овърсайз, всичко е позволено!

Бонус съвет: Всеки цвят, за който се сетите може да се „разлее“ върху един плетен пуловер. Ама наистина всеки! Дайте простор на въображението си и позволете на цветовете да изпълнят гардероба и стила ви. Заслужава си!
Рокля или риза, риза или рокля

Присъствието на роклите-ризи тук съвсем не е изненадващо, защото те бяха една от първите овърсайз тенденции, които завладяха света. Както подсказва и името това е нещо между риза и рокля или по-конкретно – достатъчно дълга риза, която успешно изпълнява функцията на рокля. Ако и вие вече си мислите да вземете нещо назаем от гардероба на съпруга ви – да, позволено е. Дори бихме казали – препоръчително! При роклите-ризи никакви правила и закономерности не са валидни, защото кройките са свободни, широки и смели, дължините зависят от личните предпочитания, цветовете са въпрос на вкус, а аксесоарите са особено значими. Спокойно може да разглеждате една овърсайз риза (потенциална рокля), като бяло платно, върху което смело да рисувате. В почти всички случаи създаденото ще се превърне в шедьовър. Гарантирано е!
Почти съвършени

Докато идеята за по-голям размер е особено разпространена между роклите, пуловерите, палтата и ризите, тя сякаш не можа да застигне панталоните.  Или поне не толкова силно, че да срещаме тренда достатъчно често из града. Отдаваме го на факта, че значително по-лесно е да се стесни или скъси панталон, отколкото да се прекрои цяло палто, заради което панталоните биват своевременно изпращани при шивач. А може би не трябва! Тенденциите позволяват да носим панталоните, непосредствено след като си ги купим, дори и да не са в нашия размер. Е, с малкото уточнение – стига да са с поне един размер по-големи!  С дължината може да се справите лесно, като чисто и просто навиете крачолите навътре или навън, според предпочитанията ви. Модерно е! Ширината е малко по-голям проблем, но и за нея не е нужно да прибягвате до услугите на шивач, а още по-малко пък вие да притежавате подобни умения. Просто използвайте добрия стар колан! Спрямо това колко ви е голям панталона може да опитате да постигнете ефекта „paper bag”, като просто образувате няколко „плисета” около талията, с помощта на колана. Вариациите са много, бъдете смели!Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от SAINT LAURENT

Блейзер от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA

Boyfriend дънки от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка черна рокля с кристали от AREA

Малка черна рокля с кристали от AREA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черни боти от MONCLER

Черни боти от MONCLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Монохромност в облеклото, цвят в косите.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ